Mainos
Mainos
Burgerimies
Lisätiedot

Sämpylän väliin mahtuu koko maailma. Akseli 'Burgerimies' Herlevi selvittää hampurilaisen ja elämän tarkoituksen, missionaan etsiä ja löytää maailman paras burgeri. Burgerimies ei leiki, vaan jyrää halki Pohjois-Amerikan mielessään ainoastaan yksi asia: Täydellinen burgeri! Burgerimies rullaa pitkin USA:n etelärajaa lännestä itään. Matka jakaantuu 10 etappiin, joista ensimmäinen on Kaliforniassa ja viimeinen New Yorkissa. Reitin varrella syödään burgereita ja selvitetään kohdekaupunkien ruokatrendejä kuppiloissa ja ravintoloissa. Perusnähtävyyksiä ei hierota vaan vedetään road trip -fiiliksellä, jota tuovat musiikki, ruoka, ihmiset ja maisemat. Palattuaan Suomeen Burgerimies sulkeutuu keittiöön ja lyö pöytään matkansa tulokset oman ravintolansa ruokalistalla. Lopputuloksena jokaiselta etapilta on kyseisen kaupungin nimikkoburgeri, joka yhdistää koetut maut ja tunnelmat.

Tässä reseptissä onnistut varmasti! Näin teet mehevän San Diego -burgerin

Burgerimies-sarjan neljännessä jaksossa Akseli Herlevi tutustuu San Diegon makumaailmaan. Makumatkan tuloksena on Possu Al Pastor -burgeri.

Al Pastor on perinteinen meksikolainen täyte tacoille ja todella suosittu muun muassa Kalifornian osavaltiossa. Tässä hampurilaisessa yhdistyy perinteinen amerikkalainen ja perinteinen meksikolainen ruoka yhdeksi herkulliseksi kokonaisuudeksi.

Herlevi lupaa, että tässä burgerissa onnistut varmasti!

Possu Al Pastor Burgeri

Neljälle:

  • 4 kpl burgerisämpylöitä
  • 400 g porsaan ulkofileetä
  • ½ kpl tuoretta ananasta
  • ½ puntti tuoretta korianteria
  • 1 kpl tuoretta habanero-chiliä
  • 1 limen mehu
  • 1 kpl salaattisipuli hienoksi hienonnettuna
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 rkl jauhettua juustokuminaa
  • ½ rkl chilijauhetta
  • ½ rkl paprikajauhetta
  • ½ tl valkosipulijauhetta
  • ½ tl kuivattua oreganoa
  • suolaa ja pippuria maun mukaan

Leikkaa possun ulkofile neljäksi pihviksi. Tee kulhossa marinadi öljystä ja kuivamausteista ja marinoi pihvejä marinadissa vähintään 15 minuuttia. Säästä osa marinadista myöhempää käyttöä varten.

Leikkaa ananaksesta kuoret ja keskiosa pois. Grillaa tai paahda kuumalla pannulla ananasta 10 minuuttia tai kunnes se on saanut jo reilusti tummaa väriä. Paahda pannulla tai grillissä habanero-chiliä kunnes se on pinnaltaan mustunut. Leikkaa ananas pieniksi kuutioiksi kulhoon ja lisää joukkoon hienonnettu korianteri ja limen mehu. Hienonna habanero veitsellä ja lisää sitä ananas-salsan joukkoon makusi mukaan.

Paista possun pihvit kuumassa pannussa tai grillaa grillissä kypsiksi. Nosta pihvit kypsentämisen jälkeen leikkuulaudalle tai kulhoon vetäytymään. Paahda sämpylät pannulla tai uunissa. Leikkaa possunpihvit ohuiksi viipaleiksi ja kaada joukkoon loput marinadit. Kokoa burgeri.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme