Mainos
Mainos
Burgerimies
Lisätiedot

Sämpylän väliin mahtuu koko maailma. Akseli 'Burgerimies' Herlevi selvittää hampurilaisen ja elämän tarkoituksen, missionaan etsiä ja löytää maailman paras burgeri. Burgerimies ei leiki, vaan jyrää halki Pohjois-Amerikan mielessään ainoastaan yksi asia: Täydellinen burgeri! Burgerimies rullaa pitkin USA:n etelärajaa lännestä itään. Matka jakaantuu 10 etappiin, joista ensimmäinen on Kaliforniassa ja viimeinen New Yorkissa. Reitin varrella syödään burgereita ja selvitetään kohdekaupunkien ruokatrendejä kuppiloissa ja ravintoloissa. Perusnähtävyyksiä ei hierota vaan vedetään road trip -fiiliksellä, jota tuovat musiikki, ruoka, ihmiset ja maisemat. Palattuaan Suomeen Burgerimies sulkeutuu keittiöön ja lyö pöytään matkansa tulokset oman ravintolansa ruokalistalla. Lopputuloksena jokaiselta etapilta on kyseisen kaupungin nimikkoburgeri, joka yhdistää koetut maut ja tunnelmat.

Valmista itse superherkullinen hampurilainen – salaisuutena raaka-aine, jota et ole aiemmin tajunnut hyödyntää

Burgerimies-sarjan ensimmäisessä jaksossa Akseli Herlevi vierailee San Franciscossa – ja mukaan tarttuu herkullisen San Francisco -burgerin resepti.

Huipukokki Akseli Herlevi luotsaa Subin uutuussarjaa Burgerimies, jonka jokaisessa jaksossa hän kehittää kunkin kaupungin inspiroimana uuden burgerireseptin. Ensimmäisessä jaksossa keskiviikkona 21.2. klo 22 Subilla Herlevi loihtii rapsakan San Francisco -burgerin.

Perunalastut sopivat hampurilaisen täytteeksi

Erityisen rapsakan burgerireseptin salaisuus piilee perunalastuissa, joita lisätään hampurilaisen väliin. Myös Curry-coleslaw tuo hampurilaiseen tavallista enemmän rapeutta. 

San Francisco -burgeri

Neljälle:

  • 4 kpl burgerisämpylöitä
  • 4 kpl rotukarjan burgerpihvejä
  • 4 kpl gruyère-juustoviipaletta (Noin 80 g)
  • 2 dl punakaalia ohueksi suikaloituna
  • 1 porkkana kuorittuna ja suikaloituna
  • 1 dl majoneesia
  • 2 rkl massaman-currytahnaa (tai punaista currytahnaa)
  • ¼ puntti tuoretta korianteria hienonnettuna
  • 2 dl perunalastuja
  • 1 kpl keltasipulia kuorittuna
  • 1  tomaatti
  • 2 rkl sokeria
  • 2 kpl tähtianista
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • suolaa ja pippuria maun mukaan

Sekoita kulhossa majoneesi ja currytahna. Lisää joukkoon kaali ja porkkanasuikaleet sekä hienonnettu korianteri ja sekoita. Anna maustua sen aikaa kun valmistelet muut komponentit.

Leikkaa kuorittu keltasipuli ja tomaatti suikaleiksi. Paista sipulia ja tomaattia keskilämmöllä paistinpannulla tähtianisten kanssa kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Lisää joukkoon sokeri ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia tai kunnes neste on lähes kokonaan haihtunut. Poista tähtianikset hillokkeesta.

Mausta burgeripihvit suolalla ja pippurilla ja paista kuumalla pannulla tai grillaa grillissä mediumiksi. Pihvien paisto- tai grillausaika on kolme minuuttia per puoli. Kun olet kääntänyt pihvit, laita paistetun puolen päälle gruyère-juustoviipaleet valmiiksi sulamaan. Paahda sämpylät pannulla tai uunissa.

Kokoa burgerit reseptin aineksista ja nauti.

Burgerimies Subilla keskiviikkoisin klo 21!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme