Mainos
Mainos
Burgerimies
Lisätiedot

Sämpylän väliin mahtuu koko maailma. Akseli 'Burgerimies' Herlevi selvittää hampurilaisen ja elämän tarkoituksen, missionaan etsiä ja löytää maailman paras burgeri. Burgerimies ei leiki, vaan jyrää halki Pohjois-Amerikan mielessään ainoastaan yksi asia: Täydellinen burgeri! Burgerimies rullaa pitkin USA:n etelärajaa lännestä itään. Matka jakaantuu 10 etappiin, joista ensimmäinen on Kaliforniassa ja viimeinen New Yorkissa. Reitin varrella syödään burgereita ja selvitetään kohdekaupunkien ruokatrendejä kuppiloissa ja ravintoloissa. Perusnähtävyyksiä ei hierota vaan vedetään road trip -fiiliksellä, jota tuovat musiikki, ruoka, ihmiset ja maisemat. Palattuaan Suomeen Burgerimies sulkeutuu keittiöön ja lyö pöytään matkansa tulokset oman ravintolansa ruokalistalla. Lopputuloksena jokaiselta etapilta on kyseisen kaupungin nimikkoburgeri, joka yhdistää koetut maut ja tunnelmat.

Valmista kotona Burgerimies-sarjan hampurilainen – valitse vaihtelun vuoksi kalapihvi!

Burgerimies-sarjan kahdeksannessa jaksossa Akseli Herlevi tutustuu kalastuskaupunki Key Westin makuihin.

Maukas kalaburgeri syntyy itsetehdyistä kalapuikoista. Potkua burgeriin tuo viipaloitu jalopeno, samalla mangosta saa raikasta makeutta. 

Key West -kalaburgeri

Neljälle:

  • 4 kpl burgerisämpylöitä
  • 400 g kuhafileetä nahattomana ja ruodottomana
  • 1  kananmuna rikottuna kulhoon ja kevyesti vatkattuna
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl korppujauhoja
  • 2 dl majoneesia
  • 2 limen raastettu kuori ja puristettu mehu
  • 2 dl punakaalia ohueksi suikaloituna
  • ½  tuoretta mangoa
  • 2 kpl tuoretta jalopenoa, ohueksi viipaloituna (tai ½ dl säilykejalopenoa)
  • ¼ puntti tuoretta korianteria hienonnettuna
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 4 rkl voita
  • suolaa ja pippuria maun mukaan

Leikkaa kuhafileet kalapuikon kokoisiksi paloiksi ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Leivitä kalapalat ensin vehnäjauhoissa, sitten vatkatussa kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Siirrä kalapalat syrjään paistamista varten.

Kuori mango ja leikkaa se veitsellä ohuiksi viipaleiksi ja laita viipaleet kulhoon. Lisää joukkoon suikaloitu punakaali ja jalopenot. Mausta salaatti suolalla ja pippurilla sekä lisää joukkoon hienonnettu korianteri sekä etikka. Sekoita toisessa kulhossa majoneesi limen mehun ja raastetun kuoren kanssa.

Kuumenna paistinpannu ja paista ”kalapuikot” voissa kullankeltaisiksi ja kypsiksi. Paahda sämpylät pannulla tai uunissa ja kokoa burgerit kalapuikoista, salaatista ja majoneesista.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme