Mainos
Mainos
Burgerimies
Lisätiedot

Sämpylän väliin mahtuu koko maailma. Akseli 'Burgerimies' Herlevi selvittää hampurilaisen ja elämän tarkoituksen, missionaan etsiä ja löytää maailman paras burgeri. Burgerimies ei leiki, vaan jyrää halki Pohjois-Amerikan mielessään ainoastaan yksi asia: Täydellinen burgeri! Burgerimies rullaa pitkin USA:n etelärajaa lännestä itään. Matka jakaantuu 10 etappiin, joista ensimmäinen on Kaliforniassa ja viimeinen New Yorkissa. Reitin varrella syödään burgereita ja selvitetään kohdekaupunkien ruokatrendejä kuppiloissa ja ravintoloissa. Perusnähtävyyksiä ei hierota vaan vedetään road trip -fiiliksellä, jota tuovat musiikki, ruoka, ihmiset ja maisemat. Palattuaan Suomeen Burgerimies sulkeutuu keittiöön ja lyö pöytään matkansa tulokset oman ravintolansa ruokalistalla. Lopputuloksena jokaiselta etapilta on kyseisen kaupungin nimikkoburgeri, joka yhdistää koetut maut ja tunnelmat.

Burgerimiehen kolme tärkeää sääntöä: Näin teet täydellisen hampurilaisen itse

Burgerimies-sarjassa Yhdysvaltoja hampurilaisten perässä kiertävä Akseli Herlevi kertoo, mitkä elementit täytyy hampurilaisessa toimia, jotta burgeri on täydellinen.

Burgerimies Akseli Herlevin mukaan hampurilaisessa on kolme tärkeää asiaa, jotka on oltava kunnossa hyvän maun takaamiseksi.

VINKKI! Hampurilaisia rakastavan Herlevin suosikkimausteisiin kuuluu aioli, sillä se on helposti muokattavissa eksoottisinkin makuihin. Esimerkiksi aasialaiseen makuun aioli taittuu lisäämällä seesamiöljyä, seesaminsiemeniä ja pilkottua sushi-inkivääriä.

Pihvi on hampurilaisen sydän

Pihvi on luonnollisesti todella tärkeä palanen hampurilaista. Herlevin mukaan erityisesti pihvin laadulla on väliä.

– Se pitää olla hyvin paistettu tai grillattu. Pihvi tulee olla hyvälaatuisesta ja tuoreesta lihasta tehty, sekä hyvin maustettu, Herlevi kertoo MTV.fi:lle

Sämpylä pitää paketin kasassa

Toinen osa on sämpylä, joka Herlevin mukaan on oltava sellainen, etteivät kädet likaannu syödessä. Samalla sämpylän pitää olla maistuva, mutta ei liian voimakkaan makuinen.

– Mausteinen sämpylä ottaa helposti liikaa roolia burgerissa.

Hampurilaista täyttäessä vain taivas on rajana

Kolmas elementti on mausteet ja täytteet, Herlevin mielestä tärkein osa hampurilaista.

– Mausteiden, kastikkeiden, juustojen ja salaattien avulla burgeri voi olla mitä vain. Jotta se on burgeri, se vaatii pihvin ja sämpylän. Ollakseen jotain vielä enemmän, se tarvitsee hyvät täytteet.

Burgerimies starttaa Subilla ja Katsomossa 21.2. klo 21.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme