Mainos
Mainos
Burgerimies
Lisätiedot

Sämpylän väliin mahtuu koko maailma. Akseli 'Burgerimies' Herlevi selvittää hampurilaisen ja elämän tarkoituksen, missionaan etsiä ja löytää maailman paras burgeri. Burgerimies ei leiki, vaan jyrää halki Pohjois-Amerikan mielessään ainoastaan yksi asia: Täydellinen burgeri! Burgerimies rullaa pitkin USA:n etelärajaa lännestä itään. Matka jakaantuu 10 etappiin, joista ensimmäinen on Kaliforniassa ja viimeinen New Yorkissa. Reitin varrella syödään burgereita ja selvitetään kohdekaupunkien ruokatrendejä kuppiloissa ja ravintoloissa. Perusnähtävyyksiä ei hierota vaan vedetään road trip -fiiliksellä, jota tuovat musiikki, ruoka, ihmiset ja maisemat. Palattuaan Suomeen Burgerimies sulkeutuu keittiöön ja lyö pöytään matkansa tulokset oman ravintolansa ruokalistalla. Lopputuloksena jokaiselta etapilta on kyseisen kaupungin nimikkoburgeri, joka yhdistää koetut maut ja tunnelmat.

Burgerimies Akseli Herlevi kiertää ympäri Amerikkaa uutuussarjassa: "Koko maailma mahtuu sämpylöiden väliin"

Burgerimies Akseli Herlevi etsii inspiraatiota hampurilaisten synnyinsijoilta Amerikan ihmemaasta Subin uutuussarjassa!

Kokki Akseli Herlevi tähdittää Subin uutuussarjaa Burgerimies, jossa kuvausryhmän matka kulkee Californiasta halki mantereen Floridan kautta päätyen New Yorkiin. Jokaisessa jaksossa Akseli kerää inspiraatiota hampurilaiseen jonka hän jakson lopussa valmistaa omassa keittiössään.

– Ohjelman idea on roadtrip-hengessä kiertää kymmenen kaupunkia Yhdysvalloissa, maistaa erilaisia burgereita ja paikallista ruokaa muutenkin, inspiroitua ruoista ja paikallisesta meiningistä – ja tehdä näistä aineksista kymmenen burgerireseptiä jengille, Akseli kertoo.

– Inspiraatiota ei haeta pelkästään paikallisista burgeripaikoista, vaan yhtä paljon paikallisista mauista ylipäätään: juomista, mausteista, tuoksuista ja fiiliksistä, Akseli listaa.

Burgeri-innostus heräsi vuosia sitten

Akseli tunnetaan Suomessa kokkina, joka tietää kaiken burgereista. Tätä nykyä Akseli luotsaakin ravintolaketjuksi laajentunutta Naughty Brgria. Miehen innostus nimenomaan hampurilaisia kohtaan heräsi aikoinaan Top Chef -televisio-ohjelman myötä, jossa Akseli valmisti rohkeasti hampurilaisen. 

– Siitä tuli niin suosittu, että siltä seisomalta päätin perustaa burgeriravintolan. Burgerissa viehättää se, että se on yksinkertainen ruoka, jonka pystyy valmistamaan miten tahansa – tai täyttämään miten tahansa, Akseli kertoo.

– Sitä eivät sido rajoitteet eivätkä makumaailmat. Itse asiassa koko maailma mahtuu sämpylöiden väliin, hän jatkaa.

Sittemmin Akseli on kiertänyt maailmaa ristiin rastiin tutustuessaan erilaisiin hampurilaisiin. Hulluin burgeri, jota kokki on reissuillaan saanut maistaa, on eittämättä amerikkalainen kaloripommi.

– Hulluin burgeri oli varmasti Las Vegasin Heart Attack -grillissä, jossa kahdeksan pihvin ja 40 lisäpekoniviipaleen ryydittämä burgeri sisälsi tarjoilijan kehujen mukaan yli 20 000 kilokaloria ja pirtelökin tuli voisilmällä, Akseli nauraa.

Burgerimies-ohjelman tuotannon aikana Akselin some-seuraajat voivat lähettää hänelle vinkkejä, mihin hänen tulisi suunnata löytääkseen kunkin kaupungin parhaat hampurilaiset.

Burgerimies Subilla helmikuussa 2018.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme