Mainos
Mainos
Burgerimies
Lisätiedot

Sämpylän väliin mahtuu koko maailma. Akseli 'Burgerimies' Herlevi selvittää hampurilaisen ja elämän tarkoituksen, missionaan etsiä ja löytää maailman paras burgeri. Burgerimies ei leiki, vaan jyrää halki Pohjois-Amerikan mielessään ainoastaan yksi asia: Täydellinen burgeri! Burgerimies rullaa pitkin USA:n etelärajaa lännestä itään. Matka jakaantuu 10 etappiin, joista ensimmäinen on Kaliforniassa ja viimeinen New Yorkissa. Reitin varrella syödään burgereita ja selvitetään kohdekaupunkien ruokatrendejä kuppiloissa ja ravintoloissa. Perusnähtävyyksiä ei hierota vaan vedetään road trip -fiiliksellä, jota tuovat musiikki, ruoka, ihmiset ja maisemat. Palattuaan Suomeen Burgerimies sulkeutuu keittiöön ja lyö pöytään matkansa tulokset oman ravintolansa ruokalistalla. Lopputuloksena jokaiselta etapilta on kyseisen kaupungin nimikkoburgeri, joka yhdistää koetut maut ja tunnelmat.

Huippukokki Akseli Herlevi hehkuttaa yhtä ravintolaa ylitse muiden: "Yksi maailman parhaista burgereista"

Subin Burgerimies-uutuussarjaa luotsaava Akseli Herlevi kertoo, missä söi Yhdysvaltojen parhaan hampurilaisen – ja missä hampurilaisten ystävä joutui pettymään.

Top Chef -ohjelmasta ja Naughty BRGR -ravintoloiden pyörittämisestä tunnettu Burgerimies Akseli Herlevi kertoo kaikkien aikojen suosikkiburgerinsa löytyvän Kalifornian Santa Monican kaupungista Father’s Office -nimisestä ravintolasta.

– Olin käynyt siellä aikaisemminkin ja siitä burgerista lähti koko tämä burgeri-innostukseni. Se oli edelleen yhtä hyvää ja fiilistelin sitä, että tämä on vieläkin yksi maailman parhaista burgereista, Herlevi kertoo MTV.fi:lle.

"Ravintolassa oli tarjolla juustohampurilaisia, jotka maistuivat ihan karmeilta"

Huippukokin mukaan huonoin hampurilaiskokemus löytyi Yhdysvaltojen Kaliforniasta, High Desert alueen Twenty One Palms -nimisestä kylästä.

– Ravintolassa oli tarjolla juustohampurilaisia, jotka maistuivat ihan karmeilta. Kokit olivat tuskissaan, sillä ravintolaan oli pakkautunut kohtalaisen paljon asiakkaita ja nämä kokit olivat myöhemmin esiintyvän bändin jäseniä. Kokit raapivat burgerit nopeasti kasaan ja menivät sen jälkeen lavalle esiintymään, Herlevi kertoo.

Reissun kallein hampurilainen tuli vastaan Las Vegasissa. Burgerin hinta oli tippeineen sadan dollarin luokkaa. Ateriaan kuului punaviini, joka nosti lopullisen hintalapun viiteen tuhanteen dollariin.

­

– Se oli sellainen ökyburgeri, kaikki ainekset olivat niin kalliita kuin vain voi olla, Herlevi toteaa

Burgerimies starttaa Subilla ja Katsomossa 21.2. klo 21.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme