Mainos
Mainos
Fitistä fätiksi ja takaisin
Lisätiedot

Fitistä fätiksi ja takaisin -ohjelmassa seurataan laihdutusprojekteja, jossa ylipainoiset asiakkaat ja heidän valmentajansa laittavat itsensä peliin ennennäkemättömällä tavalla. Samalla kun ylipainoinen valmennettava aloittaa kuntokuurin, valmentaja muuttaa elämäntapansa epäterveelliseksi.

Matkaa fitistä fätiksi ja takaisin seurataan AVAlla 7.12. klo 21 alkaen.

Fitistä fätiksi ja takaisin

Valmentajan parisuhde kariutui tv-ohjelman lihotushaasteen takia: "Olo oli jatkuvasti epämukava"

Uusi äärimmäisen rankka tosi-tv-ohjelma koitui kuntovalmentajan parisuhteen kompastuskiveksi.

Amerikkalainen tosi-tv-ohjelma Fit to fat to fit nähdään 7.12 alkaen AVA-kanavalla nimellä Fitistä fätiksi ja takaisin. 

Realitysarjan idea on, että huippukunnossa oleva kuntovalmentaja lihottaa itseään mahdollisimman paljon neljän kuukauden aikana. Sen jälkeen hänen kumppanikseen tuodaan ylipainoinen treenattava, jonka kanssa karistaa kilot pois seuraavan neljän kuukauden treenijakson aikana. 

Tekijöiden mukaan tavoitteena oli kehittää valmentajien empatiakykyä huonommassa kunnossa olevia ihmisiä kohtaan ja samalla näyttää tukevalle treenattavalle, että laihtuminen on mahdollista. 

Äärimmäisen kokeilun aikana sarjan valmentajien kuntoa tarkkailtiin jatkuvasti. Yhden valmentajan lihotusurakka keskeytettiin lääketieteellisistä syistä, toinen taas lopetti kokeilun itse vapaaehtoisesti, koska henkinen paine muodostui liian kovaksi. 

– Kaikki valmentajat tiesivät, mihin ovat lähteneet mukaan. He tiesivät, mitä vaikutuksia ohjelmalla voisi olla, tuottaja Dan Partland vakuutteli haastattelussa. 

Sarjan kuvausten alkaessa 29-vuotias personal trainer Katie Mack painoi noin 56 kiloa. Neljän kuukauden aikana hänen päivittäinen energiansaantinsa nostettiin 4 000-5 000 kilokaloriin ja hänen painonsa nousi reiluun 71 kiloon, eli massaa kertyi 168 cm pitkään varteen reilut 15 kiloa lisää. Alkuperäinen tavoite oli lihoa noin 22 kiloa. 

Mack asetti lihotuskauden aikana herätyskellon soimaan valveillaoloaikanaan aina kahden tunnin välein, jotta hän muisti varmasti syödä paljon kaloreita sisältäviä ruokiaan. Nainen lopetti pyöräilyn ja vaihtoi lenkkarit korkokenkiin hidastaakseen kävelytahtiaan. 

Lihotuskuurin aloituksesta ehti kulua vain muutamia viikkoja, kun Mackin vartalo alkoi jo oireilla roskaruokaa sisältävästä ruokavaliosta. Vatsakivut, närästys ja lantion ja polvien särky olivat muutamia naisen saamista oireista. Lyhyessä ajassa hänestä tuli työkyvytön.

Lisäksi hänestä tuli henkisesti erittäin epävakaa, ja se johti eroon poikaystävästä. 

– Olo oli jatkuvasti epämukava. Tuntui kuin minulla olisi ollut jonkinlainen krooninen sairaus, Katie Mack kertoo. 

Mack sai tuotannolta luvan lopettaa lihotusurakkaansa, mutta naisen mukaan kesti kuukauden, ennen kuin pahoinvointi lakkasi. Liikunnan hän aloitti hitailla kävelylenkeillä ja pyöräilyllä, kunnes lopulta pystyi juoksemaan. Myös välit poikaystävään korjaantuivat, ja pari palasi yhteen.

Lähde: Nypost

Fitistä fätiksi ja takaisin AVAlla keskiviikkoisin klo 21

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme