Mainos
Mainos
Game Night
Lisätiedot

Jaakko Saariluoman isännöimä uusi viihdeohjelma Game Night tuo joka viikko kuusi suosittua staraa skabaamaan tietävimmän ja taitavimman tähtitiimin tittelistä joukkuekapteeneiden Maria Ylipään ja Anna-Maija Tuokon johdolla. Nopeus ja älyllinen notkeus ratkaisevat, kun muusikot, koomikot ja näyttelijät ottavat toisistaan mittaa pop-kulttuuritietämyksen kentällä.

Game Night

Ruotsissa musikaaliroolin tehnyt Maria Ylipää: "Toivon, että siitä poikisi vielä jotain"

Game Night -ohjelmaa tähdittävä Maria Ylipää uskoo, että naisroolitus antaa laveamman näkökulman Via Cruciksen hahmoihin.

Näyttelijä ja laulaja Maria Ylipää, 35, on yksi MTV:n Game Night -ohjelman vakiotähdistä. Kyseessä on Jaakko Saariluoman juontama ohjelma, jonka vakiovieraina nähdään Ylipään lisäksi näyttelijä Anna-Maija Tuokko.

Yhdysvaltalaiseen formaattiin perustuvassa ohjelmassa Ylipää ja Tuokko ovat kolmehenkisten, julkisuudesta tutuista henkilöistä koottujen joukkueiden vakiojäsenet.

– Ajatus on se, että ohjelmassa pelaillaan sellaisia seurapelejä, joita voitaisiin pelata kenen tahansa olohuoneessa.

– Ohjelmassa on kaksi joukkuetta, jotka ovat ikään kuin olohuoneiden sohvilla ja siinä sitten joukkueet kilpailevat keskenään. Tarkoitus on saada luotua hauskaa ja hyvää meininkiä sekä saada katsojat innostumaan peleistä myös, Ylipää kertoo.

Maria Ylipää lähtee innolla mukaan uutuusohjelmaan.

– Lähdin siksi tähän ohjelmaan, että tykkään hirveästi pelata pelejä. En ole tietokonepelien enkä tietovisojen ystävä, vaan tykkään enemmän toiminnallisista peleistä.

Viimeiset pari vuotta Ylipää asui perheineen Ruotsissa, jossa näyttelijä-laulaja tähditti Kristina från Duvemåla -musikaalia Göteborgissa ja Tukholmassa. Kesällä 2016 Ylipään perhe palasi Suomeen.

– Oli tosi mahtavaa tehdä töitä Ruotsissa. Esityksiä tuli täyteen noin 300. Kyllä me viihdyimme koko perhe siellä. Viihdyin hyvin ruotsalaisessa kannustavassa ilmapiirissä. Toivon, että siitä vielä poikisi jotain tulevaisuudessa. Se oli mahtava kokemus ja elämänvaihe.

Game Night -ohjelman kuvausten lisäksi Ylipää tähdittää tulevana pääsiäisenä Helsingin ydinkeskustassa jo 22. kerran nähtävää Via Crucis -pääsiäisvaellusta.

– Tässä harjoittelen parhaillaan Jeesuksen roolia. On tosi hienoa, että tänä vuonna esityksessä on täysin naisroolitus. Se antaa laveamman näkökulman hahmoihin, puhelimitse tavoitettu Ylipää sanoo.

– Minähän tietenkin heti ensimmäiseksi mietin, että mitä Jeesus sanoisi tässä ajassa ja tässä maassa vallitsevasta ilmapiiristä, esimerkiksi julkisesta vihapuheesta ja rasismista. Tasa-arvoinen avioliittolaki tuli onneksi voimaan, mutta sehän on iso myllerrys kirkon sisällä taas.

Via Crucis -esitys kiertää pitkänäperjantaina 14. huhtikuuta Kaisaniemen puistossa ja päättyy ristiinnaulitsemiseen Tuomiokirkon portailla Senaatintorilla.

– Jeesus oli anarkisti ja yhteiskuntaa sekä omaa uskonnollista yhteisöään ravisteleva henkilö. Mietin siis hahmoa meidän tämänhetkistä ilmapiiriä vasten. Hahmohan on todella ajassa kiinni, Ylipää toteaa.

Lauta- ja seurapelien maailmaan sukeltava Game Night MTV3-kanavalla syksyllä 2017.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme