Mainos
Mainos
Gladiaattorit
Lisätiedot

Renny Harlinin ohjaama hurja ja vauhdikas aikansa huipputapaus Gladiaattorit nähdään nyt vihdoinkin uusintana. Koko perheen kilpailuohjelmassa gladiaattorit ottavat mittaa haastajistaan erilaisissa hurjissa lajeissa. Ohjelman juontavat Katariina Ebeling ja J-P Palo. Tuotanto: Sunset Productions Oy.

Gladiaattorit

Gladiaattoreiden rakkaustarina hurmasi katsojat – Turbo ja Cobra yhä pelkkää lihasta

Gladiaattorit-tv-sarjassa kilpailleet Timo ”Turbo” ja Agneta ”Cobra” Honkala ovat pitäneet yhtä jo kolmella vuosikymmenellä.

Vuosina 1993-1994 MTV3-kanavalla esitetty Gladiaattorit-sarja raivasi tiensä katsojien sydämiin räväkällä ja toiminnantäyteisellä otteellaan. Nyt Gladiaattoreista nähdään Subilla uusintana kaikki legendaariset tuotantokaudet 25.1. alkaen. 

Kilpailijat mittelivät gladiaattoreita vastaan esimerkiksi stunt-radalla ja amerikkalaisen jalkapallon merkeissä.

Gladiaattoreina ohjelmassa nähtiin useita voimailu- ja kehonrakennuslajien parista tuttuja kasvoja, kuten Timo ja Agneta Honkala (o.s. Granfors), jotka ovat pitäneet yhtä jo 28 vuoden ajan. He tapasivat toisensa vuoden 1988 lopulla ja päätyivät sarjaan kehonrakennusta harrastaneen Agnetan saatua kutsun koekuvauksiin.

– Sanoin, että minulla olisi täällä toinenkin Gladiaattori kotona, Agneta nauraa.

Koekuvaukset menivät nappiin molempien osalta, ja ura Renny Harlinin ohjaamassa sarjassa alkoi jännittävissä ja hienoissa tunnelmissa. Pariskunta muistelee vuosia Gladiaattoreissa hyvillä mielin.

– Mutta se oli myös aika rankkaa, sillä kuvauspäivät olivat pitkiä, emmekä käyttäneet stunt-näyttelijöitä. Jokainen tälli tuntui, vaikka ne eivät näyttäneetkään kovin hurjilta, Agneta muistelee.

– Eikä monellakaan meistä ollut kokemusta kontaktilajeista, joten loukkaantumisia sattui usein, hän lisää.

Suosio yllätti

Timolle ja Agnetalle Gladiaattorit oli yhdistävä kokemus, joka vei myös hetkeksi pois omasta tutusta arjesta, eikä muuttunut missään vaiheessa rasitteeksi.

– Päinvastoin, se oli meille yhteinen kokemus. Oli hauskaa päästä asumaan hotelleissa ja elämään erilaista arkea kuin normaalisti täällä ”maalla” elämme, Vaasassa asuvat Honkalat sanovat.

– Sen huomasi, kun liikuimme kauppakeskuksissa markkinoimassa sarjan oheistuotteita, karkkeja ja leluja muun muassa. Ihailijapostiakin tuli.

– Lomareissuilla lapset saattoivat huudahtaa, että katsokaa, tuolla on se gladiaattori. Se oli yllättävää, kun itse sitä ei silloin tajunnut, miten iso juttu se oli lapsille, Agneta kertoo.

Sarjan kuvaamisen jälkeen Agneta jatkoi vielä joitain vuosia kehonrakennuksen parissa saavuttaen useampia SM-mitaleja eri sarjoista. Kilpailu-ura jäi taakse tyttöjen Jenniferin ja Victorian synnyttyä.

Timo sen sijaan on jatkanut kehonrakennusuraansa menestyksekkäästi ja kilpailee nykyisin ammattilaisena. 

Gladiaattorit rynnivät olohuoneisiin 25.1. alkaen Subilla. 
Ohjelman kaikki jaksot tulevat myös Katsomoon.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme