Mainos
Mainos
Gladiaattorit
Lisätiedot

Renny Harlinin ohjaama hurja ja vauhdikas aikansa huipputapaus Gladiaattorit nähdään nyt vihdoinkin uusintana. Koko perheen kilpailuohjelmassa gladiaattorit ottavat mittaa haastajistaan erilaisissa hurjissa lajeissa. Ohjelman juontavat Katariina Ebeling ja J-P Palo. Tuotanto: Sunset Productions Oy.

Gladiaattorit

Gladiaattorit-kulisseissa tapahtui rajuja onnettomuuksia: Luita poikki, taju kankaalle ja sairaalaan

90-luvun hittisarjan Gladiaattorit tekeminen oli totista puuhaa. Varsinkin sarjan loppuvaiheessa.

Vuosina 1993–1994 MTV3-kanavalla esitetty Gladiaattorit-sarja raivasi tiensä katsojien sydämiin räväkällä ja toiminnantäyteisellä otteellaan. Nyt Gladiaattoreista nähdään Subilla uusintana kaikki legendaariset tuotantokaudet 25.1. alkaen. 

Ohjelma oli täynnä komeita miehiä ja kauniita naisia, joiden lihaksikkaat vartalot pääsivät oikeuksiinsa erilaisissa lajeissa.

Kilpailijat mittelivät gladiaattoreita vastaan esimerkiksi stunt-radalla ja amerikkalaisen jalkapallon merkeissä. Vaikka meininki vaikutti hurjalta pelkästään kotisohvalta seurattuna, oli se todellisuudessa vielä hurjempaa.

Lahtelainen Juhani Jussi Hokkanen, joka tunnettiin tuolloin Teräs-nimellä. Myöskin kehonrakennusurallaan hyvin menestynyt mies ei kaunistele kuvaustilanteiden raadollisuutta.

– Loppuvaiheessa kilpailtiin niin tosissaan, että siinä ihmiset yrittivät ihan tosissaan satuttaa toisiaan. Siinä satutettiin ja suututtiin. Meininki oli raju, kun annettiin täysillä takaisin.

Hokkanen muistelee varsinkin Kaupunkisota-lajissa tulleen useita loukkaantumisia. Lajissa gladiaattorit tykittivät toisiaan tennispallotykeillä.

– Se tennispallo tuli ihan vaakana noin 150 km/h. Se kun pamahti reiteen, niin kyllä sattui ja mustelma jäi. Olihan se pallo kova kun mikä ja tykki oli tarkka, sillä kyllä osui.

– Silloinen avovaimoni sai tykistä päähänsä ja joutui sairaalaan. Häneltä lähti saman tien taju pois. Ei  muuta kun ambulanssit paikalle.

Taistelupallossa kolme gladiaattoria puolestaan yritti estää kahta muuta gladiaattoria saamasta palloja koriin.

– Yhdeltä gladiaattorilta meni siinä lajissa ranne poikki. Luu vain paisti ihon läpi kun ranne katkesi. Siihen hän sitten pyörtyi.

Hokkasen oma kokemus taistelupallosta ei suinkaan ollut kepeämpi.

– Siinä oli kaksi SM-tason potkunyrkkeilijää vastassa ja he hakkasivat koko ajan kyynärpäillään. Sanoin heille, että heitän heidät katsomoon jos eivät lopeta. No eiväthän he lopettaneet ja minähän hermostuin ja heitin. Ei sitä taidettu televisiossa näyttää. Potkunyrkkeilijäthän siitä hermostuivat ja lopulta loukkasin rytäkässä polveni, se oli aivan vinossa, Tajuhan minulta lähti ja sairaalareissu oli edessä.

Sairaalassa Hokkasen polvi hoidettiin takaisin kohdalleen ja pienen tauon jälkeen hän oli taas täysillä menossa mukana. Myöhemmin mies voitti vielä jalkaprässin maailmanmestaruuden loukkaantuneella polvellaan. Vasta myöhemmin vamman laajuus kävi ilmi.

– Muutama viikko tuon jälkeen tein etukyykkyä, kun polvi petti alta. 300 kiloa tuli kaulalle ja taju meni kankaalle. Ei onneksi henki sentään lähtenyt. Kävi ilmi, että lumpion alla oli vamma, jota ei oltu aiemmin röntgenissä huomattu, mies kertoo. 

Gladiaattorit rynnivät olohuoneisiin 25.1. alkaen Subilla. Ohjelman kaikki jaksot tulevat myös Katsomoon.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme