Mainos
Mainos
Illallinen äidille
Alkaa 30.3. klo 20
Lisätiedot

Illallinen äidille on MTV3-kanavan uusi 10-osainen ohjelma, jossa julkisuudesta tutut miehet kiittävät omia äitejään valmistamalla heille illallisen yhdessä huippukokki Kari Aihisen kanssa.

Ohjelmassa nähdään äiteineen Jouni Hynynen, Juuso Mäkilähde, Amin Asikainen, Pekka Hyysalo, Kalle Lamberg, Eero Ettala, Joel Harkimo, Tuomas Kauhanen, Kim Herold ja Janne Saarinen. Lempeässä ja lämminhenkisessä ohjelmassa nähdään kuinka tärkeitä äidit ovat pojilleen. Samalla päästään muistelemaan lapsuuden ja nuoruuden hienoimpia hetkiä yhdessä äidin ja pojan kanssa.

Illallinen äidille

Jouni Hynyselta koskettava kirje äidilleen: "En ole tainnut muistaa sanoa, miten tärkeä olet"

Illallinen äidille -sarjan ensimmäisessä jaksossa Jouni Hynynen kiitti äitiään koskettavalla kirjeella. 

Illallinen äidille on lämminhenkinen ohjelma, jossa julkisuudesta tutut miehet kiittävät omia äitejään valmistamalla heille illallisen yhdessä huippukokki Kari Aihisen kanssa.

Jakson lopussa pojat lukevat äidilleen kirjoittamansa kirjeen. Ensimmäisessä jaksossa Jouni Hynynen valmisti illallisen Raili-äidilleen Lappeenrannassa.

Lue Hynysen äidilleen kirjoittama kirje: 

Rakas Äiti,

En ole tainnut koskaan muistaa sanoa, miten tärkeä olet minulle. Olet ollut aina paikalla, kun poikasi on sinua tarvinnut. Neuvoit koulureitin syksyllä -77, annoit vähistä rahoista markkoja kasetteihin (ja niitä ostin paljon), pyöritit yksin taloa ja hoidit kahta rasavilliä läpi 80-luvun, kun isäukko tienasi rahaa Neuvostoliitossa. Ostit ensimmäisen bassoni. Ruokaa oli aina pöydässä urheilijanuorukaiselle, ja vaikka en ehkä osannut ”terveysintoiluasi” silloin arvostaakaan, nyt olen tajunnut sen olleen hyvinkin oleellista ja olen jatkanut tätä perinnettä myös omalle lapselleni. Pitää hän siitä tai ei.

Minulla ja usko, että myös veljelläni Jannella – on olut turvallinen oli aina. Ja on vieläkin, kun olet yhä läsnä ja aina valmiina hoitamaan lastenlapsiasi, kun hoitoapua tarvitsemme. Ja mehän tarvitsemme.

Olen oppinut Sinulta paljon. Ensimmäisenä tulee mieleen suvaitsevaisuus. Kuten Sinä,  minäkin otan ihmiset ihmisenä. En muista, että olisit koskaan arvostellut ketään minkään ominaisuuden perusteella. Et edes puuttunut ulkonäkööni, vaikka syytä olisi monesti ollut, etkä juurikaan edes tekemisiini, vaikka niitä olet varmasti joutunut monestikin häpeämään. Varsinkin kun niistä saa nykyisin lukea lehdistä.

Olet toteuttanut äitiyden tärkeimmän työn. Tehnyt pojastasi itsenäisen ihmisen, joka on sinut itsensä ja maailman kanssa. Tai ainahan minua maailmanmeno vituttaa, mutta sillä ei ole mitään tekemistä Sinun kanssasi. Se pitää taiteilijan liikkeessä. Sinä olet antanut minulle perspektiivin tutkia asioita järkevästi. Ilman, että hukkuisin jokaiseen maailmasta ja ihmisistä löytyviin epäkohtiin.

Kaikki tämä on ollut niin itsestään selvää, että en ole tajunnut Sinua koskaan kunnolla kiittää.

Siksi haluan kiittää Sinua nyt. Ja kertoa, että rakastan Sinua.

Kiitos, Äiti!
Jouni

Illallinen äidille MTV3-kanavalla torstaisin klo 20

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme