Mainos
Mainos
Illallinen äidille
Alkaa 30.3. klo 20
Lisätiedot

Illallinen äidille on MTV3-kanavan uusi 10-osainen ohjelma, jossa julkisuudesta tutut miehet kiittävät omia äitejään valmistamalla heille illallisen yhdessä huippukokki Kari Aihisen kanssa.

Ohjelmassa nähdään äiteineen Jouni Hynynen, Juuso Mäkilähde, Amin Asikainen, Pekka Hyysalo, Kalle Lamberg, Eero Ettala, Joel Harkimo, Tuomas Kauhanen, Kim Herold ja Janne Saarinen. Lempeässä ja lämminhenkisessä ohjelmassa nähdään kuinka tärkeitä äidit ovat pojilleen. Samalla päästään muistelemaan lapsuuden ja nuoruuden hienoimpia hetkiä yhdessä äidin ja pojan kanssa.

Illallinen äidille

1. Jouni Hynynen: Alkuruoka

Ruisleipä ja muikunmätimousse 

  • 200g muikunmätiä

  • 4 dl smetana

  • 1tl suolaa

  • 1 kpl sitruuna

Valuta muikunmädistä ylimääräinen neste pois, esim. käyttäen apuna siivilää ja suodatinpussia. Anna valua jääkaapissa noin 1 tunti.

Vaahdota smetana kulhossa kuohkeaksi ja lisää mäti joukkoon. Mausta suolalla ja sitruunan mehulla. Vaahdota vielä hetki jotta massasta tulee mahdollisimman kuohkea.

Tarjoile tuoreen ruisleivän kanssa.

Kirkas madekeitto

  • 6 kpl kiinteä yleisperuna

  • 2-3 kpl iso keltasipuli

  • 1 kokonainen noin 1,5kg made (maksa & roippeet säilöön liemeä varten)

  • 1rkl merisuolaa

  • 1 kpl laakerinlehti

  • 2 oksaa tuoretta tilliä

  • persiljaa

  • 6 kpl maustepippuria

  • pala purjoa

  • 1 litra kuumaa vettä

Liemen valmistus

Laita kattilaan kalan roippeet (ruodot sekä pää), 6kpl maustepippuria, 1rkl merisuolaa, 2 isoa reilua oksaa tuoretta tilliä, yksi sipuli ohueksi viipaloituna ja laakerinlehti.

Kaada kattilaan vettä niin että kalan roippeet juuri ja juuri peittyvät. Aseta leivinpaperi kanneksi roippeiden päälle tiiviisti.

Keitä noin hiljalleen 20 min.

Asettele mateen maksa kuumaan liemeen ja siirrä sivuun liedeltä. Anna liemen jäähtyä ja samalla maksa kypsyy kuumassa liemipohjassa.

Keiton valmistus

Kuori ja pilko perunat sopiviksi suupaloiksi. Kuullota kattilassa perunat ja loput sipulit voin kera, älä ruskista.

Siivilöi liemi kattilaan perunoiden ja sipulien kanssa. Lisää kuumaa vettä noin 1 litra. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Keitä perunat kypsiksi.

Viipaloi fileet sopiviksi suupaloiksi ja lisää kuumaan keittoon, mutta älä enää keitä. Anna kalojen kypsyä noin 7min kuumassa keitossa. Nosta valmiiksi kypsennetty maksa ihan lopuksi keiton joukkoon.

Hienonna tuore tilli ja lisää keiton päälle juuri ennen tarjoilua.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme