Mainos
Mainos
Illallinen äidille
Alkaa 30.3. klo 20
Lisätiedot

Illallinen äidille on MTV3-kanavan uusi 10-osainen ohjelma, jossa julkisuudesta tutut miehet kiittävät omia äitejään valmistamalla heille illallisen yhdessä huippukokki Kari Aihisen kanssa.

Ohjelmassa nähdään äiteineen Jouni Hynynen, Juuso Mäkilähde, Amin Asikainen, Pekka Hyysalo, Kalle Lamberg, Eero Ettala, Joel Harkimo, Tuomas Kauhanen, Kim Herold ja Janne Saarinen. Lempeässä ja lämminhenkisessä ohjelmassa nähdään kuinka tärkeitä äidit ovat pojilleen. Samalla päästään muistelemaan lapsuuden ja nuoruuden hienoimpia hetkiä yhdessä äidin ja pojan kanssa.

Illallinen äidille

1. Jouni Hynynen: Pääruoka

Jänis-juurespata

  • 1 kpl kokonainen jänis, noin 1,5kg

  • 2 kpl keltasipulia

  • 4 kpl porkkanaa

  • 3 kpl valkosipulin kynttä

  • 200g herkkusieniä

  • 500g voita

  • 1pkt pekonia

  • tuoretta rosmariinia

  • tuoretta timjamia

  • laakerinlehtiä

  • mustapippuria

  • vehnäjauhoja

  • 2 rkl mustaherukkahyytelöä

  • 2 rkl homejuustoa

Erottele jäniksen liha luista, mutta säästä suurimmat luut antamaan makua. Murskaa valkosipulin kynnet kevyesti veitsellä lyttyyn. Kuori ja pilko porkkanat ja sipulit reiluiksi kuutioiksi.

Esilämmitä uuni 200 asteeseen.

Ruskista puolet jäniksen lihasta ja valkosipuleista reilussa voissa kuumalla pannulla. Laita ruskistetut lihat vuokaan.  Älä pese pannua missään välissä, jotta kaikki maku päätyy pataan.

Lisää siivutetut pekonit kuumalle pannulle ja paista hetki. Lisää loput jäniksen lihat ja tuoreet yrtin oksat pekonin sekaan ja jatka paistamissa pekonin rasvassa. Kaada lihat ja yritit vuokaan.

Lisää pannulle nokare voita ja kuullota pilkottuja porkkanoita ja sipuleita pannulla. Lisää ruokalusikallinen vehnäjauhoja pannulle ja jatka hetki paistamista.

Lisää kuuma vesi ja hämmennä nopein liikkein. Mausta pippurilla ja suolalla. Lisää 2 rkl mustaherukkahyytelöä ja homejuustoa kastikkeen sekaan. Sekoita kastike tasaiseksi ja kaada vuokaan tasaisesti lihojen päälle.

Laita pata esilämmitettyyn uuniin ja laske lämpötila 100 asteeseen. Anna hautua uunissa noin 3h. Kun pinta alkaa ruskistua, niin peitä lihat foliolla jotta pata ei pääse kuivumaan.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme