Mainos
Mainos
Illallinen äidille
Alkaa 30.3. klo 20
Lisätiedot

Illallinen äidille on MTV3-kanavan uusi 10-osainen ohjelma, jossa julkisuudesta tutut miehet kiittävät omia äitejään valmistamalla heille illallisen yhdessä huippukokki Kari Aihisen kanssa.

Ohjelmassa nähdään äiteineen Jouni Hynynen, Juuso Mäkilähde, Amin Asikainen, Pekka Hyysalo, Kalle Lamberg, Eero Ettala, Joel Harkimo, Tuomas Kauhanen, Kim Herold ja Janne Saarinen. Lempeässä ja lämminhenkisessä ohjelmassa nähdään kuinka tärkeitä äidit ovat pojilleen. Samalla päästään muistelemaan lapsuuden ja nuoruuden hienoimpia hetkiä yhdessä äidin ja pojan kanssa.

Illallinen äidille

10. Janne Saarinen: Alkuruoka

Vihreä gazpach

  • 2 Vihreää omenaa

  • 2 Varsisellerin vartta

  • 2 Kypsää avokadoa

  • 1  Avomaakurkku

  • 1  Sitruunan mehu

  • 1 Salaatti

  • 1 Valkosipulin kynsi

  • ½ tl Suolaa

  • ½ tl Mustapippuria

  • 3dl Turkkilaista jugurttia

  • 2 rkl Valkoviinietikkaa

  • ¼ dl Oliiviöljyä

Kuutio kaikki raaka-aineet vähän pienemmiksi. Laita turkkilainen jugurtti, oliiviöljy ja salaatti tehosekoittimeen ja aja kauniin tasaiseksi. Tarvittaessa lisää hiukan vettä. Lisää tehosekoittimeen pikkuhiljaa loput kuutioidut raaka-aineet. Sekoita niin kauan että koostumus tasainen. Mausta suolalla, pippurilla ja valkoviinietikalla. Gazpacho saa olla paksuhko ja täyteläinen. 

Valkoinen parsa Beurre blanc -kastikkeella

  • 2dl  Reduktio lientä

  • 2dl  Kerma

  • 400g  Normaalisuolaista voita

  • sitruunanmehu

  • suola 

Keitä reduktioliemi ja kerma kattilassa kokoon, noin puoliksi määräänsä nähden. Lisää huoneenlämpöistä voita, pienissä erissä liemen joukkoon, tehosekoittimella kokoajan sekoittaen. Sekoita kaunisvalkoinen vaahto, beure blanc. Mausta suolalla ja sitruunanmehulla. 

Reduktion liemi

  • 1 1/4 dl  valkoviinietikkaa

  • 1 1/4 dl valkoviiniä

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 2 oksaa timjamia

  • ½  chili

  • 1 salottisipuli

Yhdistä aineet kattilaan ja keitä kunnes sinulla on puolet jäljellä. Reduktio säilyy hyvin jääkaapissa joten voit käyttää sitä myöhemmin. Voit siis keittää keitä yhdellä kerralla isomman määrän ja joko pakastaa sitä tai säilöä sitä seuraavia kertoja varten valmiiksi jääkaappiin.

Parsan keittoliemi

  • 0,5 l vettä

  • 100 -150 g voita

  • 2 valkosipulin kynttä

  • Tuoretta timjamia

  • Suolaa

Laita kaikki aineet korkeareunaiseen pannuun tai kasariin ja kiehauta.

Kuori parsat ja keitä liemessä rapsakan kypsiksi, noin 4min.

Tarjoile Beurre blanc kastikkeen ja granaattiomenan kera. Viimeistele tuoreilla yrteillä ja versoilla kuten esimerkiksi vesikrassilla tai suolaheinällä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme