Mainos
Mainos
Illallinen äidille
Alkaa 30.3. klo 20
Lisätiedot

Illallinen äidille on MTV3-kanavan uusi 10-osainen ohjelma, jossa julkisuudesta tutut miehet kiittävät omia äitejään valmistamalla heille illallisen yhdessä huippukokki Kari Aihisen kanssa.

Ohjelmassa nähdään äiteineen Jouni Hynynen, Juuso Mäkilähde, Amin Asikainen, Pekka Hyysalo, Kalle Lamberg, Eero Ettala, Joel Harkimo, Tuomas Kauhanen, Kim Herold ja Janne Saarinen. Lempeässä ja lämminhenkisessä ohjelmassa nähdään kuinka tärkeitä äidit ovat pojilleen. Samalla päästään muistelemaan lapsuuden ja nuoruuden hienoimpia hetkiä yhdessä äidin ja pojan kanssa.

Illallinen äidille

2. Juuso Mäkilähde: Pääruoka

Paistettu hummeri ja osterikastike sekä siitakesieni-bimi-tomaattipaistos paprika-curry riisillä

Hummerin keitto

Kiehauta vesi isossa kattilassa. Ota hummerien saksien ympäriltä kuminauhat pois ja laita hummeri kiehuvaan veteen elävänä. Keitä hummeria 3minuuttia ja nosta se kylmään veteen jossa on jäitä. Näin pysäytät lihan kypsymisen.

Jos valmistat useamman hummerin niin keitä yksi hummeri kerrallaan jotta vesi ei jäähdy.
Kun hummerit ovat jäähtyneet irrota lihat hummerista. Ja laita lihat sivuun odottamaan.

  • Paprika-curryriisi

  • ½ punainen paprika

  • ½ vihreä paprika

  • ½ oranssi paprika

  • ½ keltainen paprika

  • ½ sipuli

  • 25g voita

  • 3 dl riisiä

  • 2 dl valkoviiniä

  • ½ tl currymauste

  • suolaa makusi mukaan

  • mustapippuria makusi mukaan

Pilko paprikat ja sipuli saman suuruisiksi kuutioiksi ja kuullota niitä hetki voissa. Lisää joukkoon riisi ja jatka kuullottamista. Lisää valkoviini ja currymauste ja kääntele koko ajan pannulla miedolla lämmöllä. Lisää kuumaa vettä pikkuhiljaa niin kauan että riisi on kypsä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää lopuksi 25g voita joukkoon.

Kuullotetut vihannekset

  • 200g vihreää bimi-parsaa

  • kourallinen siitakesieniä

  • kourallinen kirsikkatomaatteja

Kuullota pannulla lisukkeeksi bimi-parsa, kirsikka tomaatit ja siitakesienet. Mausta suolalla ja mustapippurilla makusi mukaan.

Osterivaahto

  • ½ fenkoli

  • 2 dl valkoviiniä

  • 2 dl vettä

  • 3 isoa oksaa tuoretta tilliä

  • 6 kpl tuoretta osteria + ostereiden liemi

  • 20g voita

  • ripaus suolaa

Viipaloi fenkoli ja keitä sitä noin 10min valkoviinissä tillin ja suolan kera.

Kun liemi tekeytyy kattilassa, avaa osterit ja kaada niiden liemi sekä liha tehosekoittimeen. Kun liemi on valmis, kaada se ostereiden sekaan ja sekoita ainekset hienoksi tehosekoittimessa.

Lopussa lisää noin 20g voita joukkoon ja pyöräytä tehosekoittimessa vielä hetki. Siivilöi vaahto tiheän siivilän läpi, jotta se on mahdollisimman sileä.

Juuri ennen tarjoilua paista hummerin lihaa hetki voissa ja aloita annoksen kasaaminen.

Annoksen kasaaminen

• pohjalle curryriisi

• kuullotetut vihannekset riisin reunoille

• paistettu hummeri riisin päälle

• kaada riisin reunalle kuuma osterivaahto, voit vaahdottaa osterivaahtoa vielä hiukan sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa juuri ennen tarjoilua.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme