Mainos
Mainos
Illallinen äidille
Alkaa 30.3. klo 20
Lisätiedot

Illallinen äidille on MTV3-kanavan uusi 10-osainen ohjelma, jossa julkisuudesta tutut miehet kiittävät omia äitejään valmistamalla heille illallisen yhdessä huippukokki Kari Aihisen kanssa.

Ohjelmassa nähdään äiteineen Jouni Hynynen, Juuso Mäkilähde, Amin Asikainen, Pekka Hyysalo, Kalle Lamberg, Eero Ettala, Joel Harkimo, Tuomas Kauhanen, Kim Herold ja Janne Saarinen. Lempeässä ja lämminhenkisessä ohjelmassa nähdään kuinka tärkeitä äidit ovat pojilleen. Samalla päästään muistelemaan lapsuuden ja nuoruuden hienoimpia hetkiä yhdessä äidin ja pojan kanssa.

Illallinen äidille

3. Amin Asikainen: Pääruoka

Karitsa- tsatsikiburger ja paahdetut perunat

  • 600g Karitsan ulkofileetä

  • 3kpl Burgerisämpylää tai briossia

  • Valkosipulia

  • Lehtipersiljaa

  • Suola

  • Pippuri

  • Grillimauste

Karitsan paisto

Ota ulkofile hyvissä ajoin jääkaapista, jotta se on paistovaiheessa huoneenlämpöinen. Kuivaa ulkofile hyvin ennen paistoa esimerkiksi talouspaperilla. Mausta suolalla ja muilla mausteilla. Lisää pannulle runsaasti voita ja paista kokonaisen ulkofileen pinta kauttaaltaan kuumalla pannulla. Heitä pannulle paistovaiheessa muutama murjottu valkosipulinkynsi sekä nippu lehtipersiljaa antamaan makua. Säilytä paistosta jäänyt rasva perunoiden maustamiseen.

Paista ruskistettu ulkofile juuri ennen burgerin tarjoilua esilämmitetyssä uunissa 200C astetta ja 10minuuttia. Kääri muutamaksi minuutiksi folioon ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi, asettele burgerin väliin. Sopiva sisälämpötila on 52-54 astetta.

Tsatsiki

  • 1 Kurkku

  • 1 Valkosipulin kynsi

  • 2dl Turkkilaista jugurttia

  • 2rkl Sitruunan mehua

  • 2tl Suolaa

  • ripaus mustapippuria

Raasta pesty kurkku kuorineen ja laita valumaan jääkaappiin siivilään. Hienonna murjottu valkosipulin kynsi ja sekoita jugurtin joukkoon. Mausta reilulla suolalla, mustapippurilla ja sitruunanmehulla. Lisää lopuksi valutettu, raastettu kurkku ja tarkista maku ja rakenne. Tsatsikin pitää olla paksua, eikä se saa olla liian löysää.

Paahdetut perunat  

  • 10 kpl Perunaa

  • Suolaa

  • Karitsan paistorasvaa

Keitä noin 10 keskikokoista perunaa kypsiksi kuorineen, reilusti suolatussa vedessä. Kun perunat on kypsiä revi ne noin neljään osaan ja laita uunivuokaan. Kaada niiden päälle karitsan paistosta jäänyt rasva, mausta suolalla. Paahda uunissa 200c asteessa noin 30 minuuttia tai niin kauan, että perunat ovat kauniin rapeita ja paahtuneita.

Karamellisoitu sipuli 

  • 3 kpl Keltasipuli

  • Voita

  • Suolaa

Viipaloi 3kpl keltasipulia ohuiksi siivuiksi ja paista hetken kuumalla pannulla voissa. Laske lämpötila ja jatka paistoa miedolla lämmöllä niin kauan, että sipulin väri on muuttunut kauniin ruskeaksi, karamellisoitunut ja rakenne on pehmeä. Mausta suolalla.

Burgerin kasaaminen

Puolita briossisämpylät ja paahda niitä hetki leivänpaahtimella. Lämmitä sämpylät uunissa.  Kokoa burgeri niin että briossin päälle tulee iso salaatin lehti, tsatsiki, karitsan ulkofilee, paahdettu sipuli ja kansi.

Tarjoile burgeri paahdettujen perunoiden kanssa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme