Mainos
Mainos
Illallinen äidille
Alkaa 30.3. klo 20
Lisätiedot

Illallinen äidille on MTV3-kanavan uusi 10-osainen ohjelma, jossa julkisuudesta tutut miehet kiittävät omia äitejään valmistamalla heille illallisen yhdessä huippukokki Kari Aihisen kanssa.

Ohjelmassa nähdään äiteineen Jouni Hynynen, Juuso Mäkilähde, Amin Asikainen, Pekka Hyysalo, Kalle Lamberg, Eero Ettala, Joel Harkimo, Tuomas Kauhanen, Kim Herold ja Janne Saarinen. Lempeässä ja lämminhenkisessä ohjelmassa nähdään kuinka tärkeitä äidit ovat pojilleen. Samalla päästään muistelemaan lapsuuden ja nuoruuden hienoimpia hetkiä yhdessä äidin ja pojan kanssa.

Illallinen äidille

4. Kalle Lamberg: Alkuruoka

Juurisellerikeitto ja Waldorfin salaatti

Juurisellerikeitto

  • 600g Juuriselleriä

  • 1 Sipuli

  • 2 Valkosipulin kynttä

  • 200g Voita

  • 7dl Maitoa

  • 2dl Ranskankermaa

Kuori ja pilko selleri kuutioiksi. Laita kattilan pohjalle 200g voita lisää selleri ja kuullota muutama minuutti, ei saa ottaa väriä. Pilko sipuli ja valkosipuli pieniksi ja lisää sellerin joukkoon. Jatka kuullottamista vielä muutaman minuutin verran.

Lisää joukkoon maito ja jatka keittämistä niin kauan että sellerit ja sipulit on kypsiä.

Kaadan keitto tehosekoittimeen ja sekoita keitto tasaiseksi. Lisää ranskankerma ja sekoita vielä nopeasti. Kaada keitto takaisin kattilaan ja lämmitä. Tarkista maku ja rakenne. Mausta suolalla ja mustapippurilla. 

Waldorfinsalaatti

  • 1kpl Vihreä omena

  • ½ Granaattiomenan siemenet

  • Kourallinen saksan pähkinöitä

Pilko omena ja pähkinät pieniksi samankokoisiksi kuutioksi. Sekoita granaattiomenan siementen kanssa sekaisin.

Tarjoile keitto nokareella Waldorfin salaattia.

Lohi-carpaccio  

  • noin 200g tuoretta lohta, nypittyä ruodotonta ja nahatonta lohifileetä

Leikkaa ohuen ohuita siivuja noin 5 siivua per syöjä ja levitä ne lautaselle yhdeksi ”matoksi”.

Valmista vinegretti.

Avokado-kaprisvinaigretti

  • 1 Iso kypsä avokado

  • 2rkl Kaprista

  • 2rkl Dijon sinappia sinapinsiemenillä

  • 1dl  Rypsiöljyä

  • 1/2 Valkosipulin kynsi

  • 1rkl Pinjansiemeniä

  • Sormisuolaa

  • Sitruunaa 

Leikkaa avokado kuutioksi ja purista päälle sitruunamehua. Valmista vinegretti sekoittamalla rypsiöljy ja sinappi keskenään. Lisää hienonnettu valkosipuli, pinjansiemenet, kaprikset ja mausta suolalla.

Kaada vinegretti avokadon päälle ja sekoitan hellästi.

Asettele avokado lohicarpaccion päälle. Vuole tuoretta jääfenkolia (fenkoli cruditees) ja varsiselleriä pitkinä siivuina kruunaamaan carpaccio.

fenkolia cruditees = ohuita pitkiä lastuja / viipaleita jäävedestä esille, niin että ne ovat ihan rapeita ja mehukkaita.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme