Mainos
Mainos
Illallinen äidille
Alkaa 30.3. klo 20
Lisätiedot

Illallinen äidille on MTV3-kanavan uusi 10-osainen ohjelma, jossa julkisuudesta tutut miehet kiittävät omia äitejään valmistamalla heille illallisen yhdessä huippukokki Kari Aihisen kanssa.

Ohjelmassa nähdään äiteineen Jouni Hynynen, Juuso Mäkilähde, Amin Asikainen, Pekka Hyysalo, Kalle Lamberg, Eero Ettala, Joel Harkimo, Tuomas Kauhanen, Kim Herold ja Janne Saarinen. Lempeässä ja lämminhenkisessä ohjelmassa nähdään kuinka tärkeitä äidit ovat pojilleen. Samalla päästään muistelemaan lapsuuden ja nuoruuden hienoimpia hetkiä yhdessä äidin ja pojan kanssa.

Illallinen äidille

4. Kalle Lamberg: Pääruoka

Pippuripihvi konjakkikastikkeella ja perunamuusi & Paahdettua parsakaalia

Pihvin paisto ja konjakkikastike

  • n. 170g Naudan sisäfile/ ruokailija

  • 300g Herkkusieniä

  • 2,5dl Kuohukerma

  • Konjakkia

  • Sormisuolaa

  • Mustapippuria

Anna temperoitua naudan sisäfile pihvit noin 1-2 tuntia huoneen lämpöisiksi. Pippuroi pihvin molemmat puolet kauttaaltaan mustapippurilla ja sormisuolalla.

Kuumenna pannulla n 25 g voita. Kun voi on sulanut eikä pidä pannulla ääntä, lisää joukkoon kuutioidut herkkusienet ja paista niitä hetken. Lisää pannulle pihvit, max. 2 pihviä kerrallaan, jotta pannu ei kylmene. Paista ensin pippuripuoli ja lopuksi suolattupuoli, noin 2-3min per puoli. Lisää pannulle noin 1dl konjakkia ja liekitä pihvit.

Nosta pihvit uunivuokaan ja lisää paistinpannulle 2,5dl kermaa, keitä kastike kasaan. Mausta tarvittaessa suolalla.

Ennen tarjoilua käytä pihvit uunissa 8-10 min 200 c:ssa. Jonka jälkeen anna vetäytyä foliossa 10 min. Sisälämpötila 52 astetta.

Paahdettu parsakaali

  • 2kpl Kokonaista parsakaalia

  • 100g Voita

  • Sormisuolaa

  • Mustapippuria

Kuori parsakaalin varsi ja lohko parsakaalit neljään osaan. Paahda parsakaalin leikattu pinta kuumalla pannulla voissa. Laita parsat uunivuokaan ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda juuri ennen tarjoilua uunissa 200C:ssa 10min.

Perunamuusi

  • 1kg Puikulaperunoita

  • 200g Voita

  • n. 3dl Täysmaitoa

  • Suolaa

Kuori perunat ja laita ne höyrykattilaan ja höyrytä ne kypsäksi. Kun perunat ovat kypsyneet, laita voi kattilan pohjalle , kaada perunat siihen päälle ja survo peruna survimella. Jatka kääntelyä varovasti nuolijalla, jotta muusista ei tule liisteriä. Lisää kuuma / lämmitetty maito pienissä erissä. Mausta suolalla. tarkista makuja rakenne, lisää tarvittaessa suolaa ja voita.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme