Mainos
Mainos
Illallinen äidille
Alkaa 30.3. klo 20
Lisätiedot

Illallinen äidille on MTV3-kanavan uusi 10-osainen ohjelma, jossa julkisuudesta tutut miehet kiittävät omia äitejään valmistamalla heille illallisen yhdessä huippukokki Kari Aihisen kanssa.

Ohjelmassa nähdään äiteineen Jouni Hynynen, Juuso Mäkilähde, Amin Asikainen, Pekka Hyysalo, Kalle Lamberg, Eero Ettala, Joel Harkimo, Tuomas Kauhanen, Kim Herold ja Janne Saarinen. Lempeässä ja lämminhenkisessä ohjelmassa nähdään kuinka tärkeitä äidit ovat pojilleen. Samalla päästään muistelemaan lapsuuden ja nuoruuden hienoimpia hetkiä yhdessä äidin ja pojan kanssa.

Illallinen äidille

5. Joel Harkimo: Pääruoka

Paistettu lohimedaljonki ja purjo-kukkakaalimuhennos

Purjo-kukkakaali muhennos

  • ½ Purjo

  • ½ Kukkakaali

  • 1 Valkosipulin kynsi

  • 3dl Kuohukerma

  • 2rkl Sitruunamehu

  • 1 rkl Vehnäjauhoja

  • 2rkl Smetana

  • Voita

  • Suolaa 

Hienonna purjo pieneksi. Leikkaa kukkakaalin nuput irti toisistaan ja suurimmat kannat pienemmiksi.

Kuumenna noin 20g voita kuumalla pannulla. Paista ensin kukkakaaleja muutama minuutti keskilämmöllä ja lisää joukkoon hienonnettu purjo ja valkosipuli. Paista vielä muutama minuutti, mutta pidä lämpö tarpeeksi miedolla, ettei kukkakaali ja purjo pääse ruskistumaan. Lisää vehnäjauho ja sekoita tasaisesti joukkoon, Lisää kerma ja smetana. Sekoita niin ettei tule paakkuja ja  keitä kasaan. Mausta suolalla ja sitruunalla. 

Paistettu lohimedaljonki

  • 1 Medaljonki per syöjä, noin 150 – 200 g kpl

  • Suola

  • Mustapippuri

  • Normaalisuolainen voi paistamiseen

Mausta medaljonkien pinnat suolalla ennen paistoa.

Kuumenna voi pannulla ja paista lohimedaljonkien pinnat kauniin ruskeiksi. Paista medaljongit esilämmitetyissä uunissa 200c:ssa juuri ennen tarjoilua 2min. 

Tarjoile lohimedaljongit purjo-kukkakaalimuhennoksen kanssa. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme