Mainos
Mainos
Illallinen äidille
Alkaa 30.3. klo 20
Lisätiedot

Illallinen äidille on MTV3-kanavan uusi 10-osainen ohjelma, jossa julkisuudesta tutut miehet kiittävät omia äitejään valmistamalla heille illallisen yhdessä huippukokki Kari Aihisen kanssa.

Ohjelmassa nähdään äiteineen Jouni Hynynen, Juuso Mäkilähde, Amin Asikainen, Pekka Hyysalo, Kalle Lamberg, Eero Ettala, Joel Harkimo, Tuomas Kauhanen, Kim Herold ja Janne Saarinen. Lempeässä ja lämminhenkisessä ohjelmassa nähdään kuinka tärkeitä äidit ovat pojilleen. Samalla päästään muistelemaan lapsuuden ja nuoruuden hienoimpia hetkiä yhdessä äidin ja pojan kanssa.

Illallinen äidille

6. Tuomas Kauhanen: Pääruoka

Saltimbocca ja chorizorisotto

Saltimbocca

  • 150g vasikan ulkofileepihviä per syöjä

  • 2-3 siivua ilmakuivattua kinkkua per pihvi

  • 3 salvian lehteä per pihvi

Laita pihvi läpinäkyvään muovipussiin ja nuiji pihvi ohueksi. Etene pihvin keskeltä ulkoreunaa kohden.

Asettele pihvin päälle salvian lehdet ja ilmakuivattu kinkku.

Paista pihvit yksi kerrallaan kuumalla pannulla voissa. Paista parmankinkku puoli aina ensin. Ripottele paistamisen aikana pannulle salvian ja timjamin oksia ja puolitettuja valkosipulinkynsiä antamaan lisämakua. Pihviä paistaessa mausta pihvi toiselta puolelta sormisuoralla ja mustapippurilla. Paista pihviä noin 2-3min per puoli .

Asettele paistetut pihvit puhtaalle pellille. Laita yrtit ja valkosipulit mukaan.

Juuri ennen annosten tarjoilua lämmitä pihvit nopeasti kuumassa uunissa.

Chorizorisotto

  • 100g Chorizo-makkaraa

  • 2kpl Pientä salottisipulia

  • 1kpl Valkosipulin kynttä

  • 2dl Risottoriisi, osta aina mahdollisimman hyvälaatuista risottoriisiä, esim carnaroli tai arborio

  • noin 5dl Kuuma vesi tai kanaliemi

  • Kuiva valkoviini

  • Oliiviöljy

  • Tuore timjami

  • Voita

  • Mascarponejuusto

Kuutioi chorizo ja salottisipuli pieneksi ja paahda pannulla reilussa oliiviöljyssä. Kun chorizon rasva on irronnut hyvin niin lisää risottoriisi pannuun ja jatka paahtamista noin 7min.

Lisää risoton joukkoon noin 1dl valkoviiniä ja jatka risoton kääntelyä, niin kauan että viini on kokonaan imeytynyt riisiin. Kun viini on imeytynyt niin kaada kuumaa vettä tai kanalientä riisin joukkoon pienissä erissä niin kauan että riisi on kypsä.

Viimeistele risotto voilla ja parmesan juustolla. vaikka 100 g ja 100 g. kun viimeistelet risoton, niin älä enää keitä kun lisäät/ sekoitat joukkoon voin ja parmesan juuston.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme