Mainos
Mainos
Illallinen äidille
Alkaa 30.3. klo 20
Lisätiedot

Illallinen äidille on MTV3-kanavan uusi 10-osainen ohjelma, jossa julkisuudesta tutut miehet kiittävät omia äitejään valmistamalla heille illallisen yhdessä huippukokki Kari Aihisen kanssa.

Ohjelmassa nähdään äiteineen Jouni Hynynen, Juuso Mäkilähde, Amin Asikainen, Pekka Hyysalo, Kalle Lamberg, Eero Ettala, Joel Harkimo, Tuomas Kauhanen, Kim Herold ja Janne Saarinen. Lempeässä ja lämminhenkisessä ohjelmassa nähdään kuinka tärkeitä äidit ovat pojilleen. Samalla päästään muistelemaan lapsuuden ja nuoruuden hienoimpia hetkiä yhdessä äidin ja pojan kanssa.

Illallinen äidille

8. Eero Ettala: Alkuruoka

Kevään valkoista tankoparsaa hollandaisekastikkeella ja tomaatti-avokadosalsa

  • 3-5 parsaa per syöjä

  • 40g normaalisuolaista voita

  • 3 kpl valkosipulin kynttä

  • tuoreita yrttejä esimerkiksi timjami

Kuori parsat kevyesti parsankuorimaveitsellä ja laita ne vuokaan märän paperin alle odottamaan paistoa. Kuori aina nupusta poispäin, ja aina 1,5 kertaa per kohta jotta parsaan ei varmasti jää kuoria. Kuoriminen on huolellisuus homma - ei nopeuskilpailu.

Sulata kuumalla pannulla noin 20g normaalisuolaista voita ja kun voi on valmis laita parsat pannulle. Paista parsoja kauttaaltaan muutama minuutti ja lisää noin 20g voita, nippu timjamia ja valkosipulia antamaan makua. Jatka paistoa noin 2min.

Lisää 1dl vettä ja anna keittyä liemessä noin 3min. Parsat saa jäädä napakoiksi sisältä. Mausta sitruunan mehulla.

Hollandaisekastike

  • 250g Voita

  • 0,75 dl Valmista reduktion lientä

  • 5 kpl Kananmunan keltuaista, luomu

  • Dijon sinappi

  • Sitruunanmehu

  • Tabasco

  • Sormisuola

  • Sulata voi miedolla lämmöllä hiljalleen kattilassa.

Erottele munankeltuaiset ja laita ne sekä kylmä reduktioliemi kattilaan ja kuumenna kokoajan vispaten. Pohja pitää olla kokoajan liikkeessä. Vispaa niin kauan, että seos saostuu. Kypsennä 82- asteiseksi. Seos on valmis, kun se on kaunis ja tasaisen kuohkea massa. Koostumus muuttuu tiukan majoneesimaiseksi ja tasaiseksi, noin 5 minuutissa. Ota välillä kattilan pois liedeltä ettei kastike pala pohjaan.

Kun kastike on tarpeeksi tiukkaa aloita lisäämällä sulatettua voita pienissä erissä kokoajan vispilällä sekoittaen. Lisää voi tarpeeksi pienissä erissä jotta kastike ei leikkaannu ja juoksetu.

Mausta kastike muutamalla tipalla tabascoa, noin 2rkl sitruunamehua ja 1tl dijon sinappia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sormisuola.

Reduktion liemi

  • 1 1/4 dl valkoviinietikkaa

  • 1 1/4 dl valkoviiniä

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 2 oksaa timjamia

  • ½ chili

  • 1 salottisipuli

Yhdistä aineet kattilaan ja keitä kunnes sinulla on puolet jäljellä. Reduktio säilyy hyvin jääkaapissa joten voit käyttää sitä myöhemmin.

Avokado-tomaattisalsa

  • 1/2 Avokado

  • 2 Tomaattia

  • 1/2 dl Hienonnettua kevätsipulin vartta

  • 1/2 tl Sormisuolaa

  • 1rkl Sitruunan mehua

  • 1-2 rkl oliiviöljyä

Kuutio tomaatit ja avokadot reiluiksi kuutioksi, lisää hienonnettu kevätsipulin varsi ja hieman öljyä. Mausta suolalla ja sitruunan mehulla. Sekoita ja anna maustua hetki huoneenlämmössä. Tarkista maku.

Koristele tuoreilla yrteillä esimerkiksi viinisuolaheinällä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme