Mainos
Mainos
Illallinen äidille
Alkaa 30.3. klo 20
Lisätiedot

Illallinen äidille on MTV3-kanavan uusi 10-osainen ohjelma, jossa julkisuudesta tutut miehet kiittävät omia äitejään valmistamalla heille illallisen yhdessä huippukokki Kari Aihisen kanssa.

Ohjelmassa nähdään äiteineen Jouni Hynynen, Juuso Mäkilähde, Amin Asikainen, Pekka Hyysalo, Kalle Lamberg, Eero Ettala, Joel Harkimo, Tuomas Kauhanen, Kim Herold ja Janne Saarinen. Lempeässä ja lämminhenkisessä ohjelmassa nähdään kuinka tärkeitä äidit ovat pojilleen. Samalla päästään muistelemaan lapsuuden ja nuoruuden hienoimpia hetkiä yhdessä äidin ja pojan kanssa.

Illallinen äidille

9. Kim Herold: Alkuruoka

Meriravut, paahdettu parsakaali ja avokado-wasabimajoneesi​​​​​​​

Meriravut

  • 9 kpl         Keitettyjä merirapuja 

Puhdista meriravut siten, että irrotat niistä pyrstöt, puhdistat peräsuolen pois sekä kaiken ei syötäväksi kelpaavat osat. Jätä pyrstöt odottamaan jääkaappiin.

 

Paahdettu parsakaali

  • 2               Parsakaalia

  • voita paistamiseen

Kuori parsakaalin varsi ja lohko parsakaalit neljään osaan. Paahda parsakaalin leikattu pinta kuumalla pannulla voissa. Laita parsat uunivuokaan ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda juuri ennen tarjoilua uunissa 200C:ssa 10min. Älä kypsennä parsakaalta liikaa. Suutuntuma saa jäädä al denteksi.


Avokado-wasabikreemi

  • 1               Sitruuna
  • 1               Avokado
  • 1 rkl          Creme Fraiche
  • 3 rkl          Oliiviöljyä
  • Wasabi-tahnaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Muusaa avokado haarukalla kulhoon ja lisää joukkoon 1 rkl creme fraichea, sekä noin 1 cm verran wasabi-tahnaa. Lisää yhden sitruuna n mehu, suolaa, mustapippuria, sekä loraus hyvää oliiviöljyä. Maista ja jätä jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Linssivinaigrette 

  • ½ pkt        Beluga-linssejä

  • 5-6 kpl      Miniterttutomaatteja

  • 1 puntti     Kevätsipulia

  • 1 rkl          Pinjansiemeniä

  • 1-2 tl         Valkoviinietikka

  • Oliiviöljy

  • Suola

  • Mustapippuri

Huuhdo Beluga-linssit kylmässä vedessä siivilässä. Laita linssit kiehumaan suolattomaan veteen reiluksi 10 minuutiksi.

Tee terttutomaatteihin ns. raakakalttaus, eli poista niistä kuori ja sisus, ja pilko niistä kauniita tomaattifileitä.

Pilko kevätsipuli hienoksi. Lisää oliiviöljyä, suolaa, pippuria, sitruunanmehua, valkoviinietikkaa sekä pinjansiemenet.

Lisää lopuksi joukkoon meriravut ja tarjoa avocado-wasabikreemin kanssa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme