Mainos
Mainos
Järjen jättiläinen
Lisätiedot

Järjen Jättiläinen on koko perheen vauhdikas kilpailuohjelma, jossa määritellään uudelleen, mitä tarkoitetaan sanalla fiksu. Kilpailemassa on muun muassa oopperalaulaja, levyseppähitsaaja, toimistosihteeri, sairaanhoitaja, kiinteistövälittäjä, diplomi-insinööri, arkkitehti ja Salsa-tanssin Pohjoismaiden mestari. Kilpailijat hallitsevat niin koodausta, jonglöörausta, strategiapelejä, näyttelemistä, rummunsoittoa kuin erilaisia taistelulajeja. Hulvattomia hetkiä vierailevina tuomareina tarjoilevat näyttelijä Sari Siikander, kirjailija Maisteri Frangén, ja Stand-up koomikko Riku Suokas. Kilpailun juontaa radiosta tuttu Jussi Heikelä.

Kanadalainen menestysformaatti perustuu teoriaan moniälykkyydestä, jonka mukaan älyä ei mitata ainoastaan älykkyysosamäärällä tai nippelitiedolla. Ohjelmassa 28 tarkoin valikoitua yksilöä kilpailee musikaalista, visuaalista, sosiaalista, kielellistä, loogista sekä fyysistä älykkyyttä vaativissa haasteissa Suomen fiksuimman ihmisen tittelistä.

Järjen jättiläinen

Ensimmäisen jakson kilpailijat

Järjen jättiläinen -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Suomen Suomen fiksuimpia haluavat olla kirkkonummelainen luokanopettaja, espoolainen oopperalaulaja, vantaalainen rakennusalan työnjohtaja sekä jyväskyläläinen levyseppähitsaaja. 

Simo Lehtonen, Kirkkonummi

Hassutteleva kirkkonummelainen perheenisä ja luokanopettaja Simo Lehtonen on hypernopea ja superaktiivinen 38-vuotias. Hän yleensä keksii tehtäviä muille, mutta tällä kertaa hän pääsee itse kokeilemaan kykyjään. Simo harrastaa pianon ja trumpetin soittoa, koripalloa, laskettelua, hiihtoa ja juoksua. Hän osaa myös jongleerata. Simo kokee vahvimmiksi alueikseen sosiaaliset, ja kielelliset tehtävät unohtamatta huumoria.

Ann-Marie Heino, Espoo

Espoolainen oopperalaulaja, laulunopettaja ja tuore äiti Ann-Marie Heino on jo voittaja. Menestystä tälle 35-vuotiaalle on tullut Kangasniemen laulukilpailussa vuonna 2011. Laulun lisäksi Ann-Marie hallitsee myös sellon, kitaran, rumpujen sekä basson soittoa. Fyysistä älykkyyttään hän on osoittanut nuorempana jalkapalloa pelatessaan. Laji, jota hän on myös valmentanut. Ann-Marie osaa myös lukemattomia kieliä muun muassa italiaa, tsekkiä, ranskaa, espanjaa, kiinaa ja unkaria.

Kimi Taimi, Vantaa

23-vuotiaan Kimi Taimin motto on ”Kaikkea pitää kokeilla. Ei siinä ainakaan mitään häviä.” Tämä rakennusalan työnjohtaja on mielestään sosiaalinen ja epäsovinnaisesti ajatteleva. Kimi opiskelee parhaillaan rakennustekniikan insinööriksi. Hän soittaa kitaraa, bassoa, rumpuja, ukulelea ja pianoa. Erityisesti Kimi pitää pulmatehtävien ratkaisusta.

Reetta Pitkänen, Jyväskylä

Jyväskyläläinen 27- vuotias levyseppähitsaaja ja pukuompelija Reetta Pitkänen on pitkän linjan kilpatanssiharrastaja ja bailatino -ohjaaja. Työpäiviin hänellä voi kuulua ralliauton osien tekemistä tai urakkalaskentaa. Reetan mies on latinalaisten tanssien ammattilainen, jolle hän suunnittelee ja ompelee pukuja. Tämä aktiivinen ja touhukas perheenäiti on haka myös pasianssipeleissä.

Järjen jättiläinen nähdään MTV3-kanavalla torstaisin klo 20.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme