Mainos
Mainos
Järjen jättiläinen
Lisätiedot

Järjen Jättiläinen on koko perheen vauhdikas kilpailuohjelma, jossa määritellään uudelleen, mitä tarkoitetaan sanalla fiksu. Kilpailemassa on muun muassa oopperalaulaja, levyseppähitsaaja, toimistosihteeri, sairaanhoitaja, kiinteistövälittäjä, diplomi-insinööri, arkkitehti ja Salsa-tanssin Pohjoismaiden mestari. Kilpailijat hallitsevat niin koodausta, jonglöörausta, strategiapelejä, näyttelemistä, rummunsoittoa kuin erilaisia taistelulajeja. Hulvattomia hetkiä vierailevina tuomareina tarjoilevat näyttelijä Sari Siikander, kirjailija Maisteri Frangén, ja Stand-up koomikko Riku Suokas. Kilpailun juontaa radiosta tuttu Jussi Heikelä.

Kanadalainen menestysformaatti perustuu teoriaan moniälykkyydestä, jonka mukaan älyä ei mitata ainoastaan älykkyysosamäärällä tai nippelitiedolla. Ohjelmassa 28 tarkoin valikoitua yksilöä kilpailee musikaalista, visuaalista, sosiaalista, kielellistä, loogista sekä fyysistä älykkyyttä vaativissa haasteissa Suomen fiksuimman ihmisen tittelistä.

Järjen jättiläinen

Kolmannen jakson kilpailijat

Järjen jättiläinen -ohjelman kolmannessa jaksossa Suomen fiksuimman ihmisen titteliä ovat tavoittelemassa koodaaja, metsäasiantuntija, sairaanhoitaja, ja aluekoordinaattori. Ohjelman juontaa Jussi Heikelä. Vierailijana on näyttelijä Sari Siikander.

Jussi Saurio, Tampere

Tamperelainen 29-vuotias Jussi Saurio on entinen puhelinmyyjä ja itseoppinut koodaaja. Koodaamisen lisäksi Jussi soittaa rumpuja Ember Falls -yhtyeessä. Tämä englantilaisen filologian maisteri rahoitti yliopisto-opintojaan nettipokerilla. Jussilla on myös hyvä muisti. Kaverin yllyttämänä hän osallistui Mensan testeihin ja sai täydet pisteet. Hänellä onkin kykyjä monilla älykkyyden osa-alueilla, mutta akilleen kantapää saattaa Jussille olla visuaalinen älykkyys.

Jussin mottona on: “Ei pidä jäädä ajelehtimaan. Ota riskejä, jos et ole tyytyväinen elämääsi.”

Saara Hautala, Lappeenranta

Saara Hautala on 26-vuotias lappeenrantalainen aluekoordinaattori ja gradua vaille valmis kauppatieteiden maisteri. Työssään hän suunnittelee yrittäjyyskasvatusta koululaisille ja kouluttaa opettajia. Hän on asunut sekä Meksikossa että Thaimaassa ja puhuu sujuvasti espanjaa. Tämä monipuolinen urheilija on kilpaillut SM -tasolla hiihtosuunnistuksessa ja pelaa myös pesäpalloa, tennistä ja jalkapalloa. Musikaalinen Saara on soittanut pianoa 12 vuotta.

Mottona Saaralla on: “Elän just niin kuin minusta tuntuu hyvältä. Ei kaikki oo niin vakavaa”

Kari Jalkanen, Suhmura

53-vuotias Kari Jalkanen on metsäasiantuntija ja puukauppojen tekijä Suhmurasta. Urheilun parissa hän on toiminut lentopallon tyttöjen SM-joukkueen valmentajana. Hänellä on myös huippuvalmentajatutkinto. Musikaalinen Kari on myös Pohjois-Karjalan karaokemestari vuodelta 2015. Karin harrastuksina on laulun lisäksi teatteri, musikaalit, näytteleminen ja puusta nikkarointi.

Karin mottona on: ”Huumori on lahja. Sillä pärjää hyvin:”

Juha Pusa, Riihimäki

Juha Pusa on 26-vuotias sairaanhoitaja Riihimäeltä. Urheilullinen Juha on myös mustan vyön taekwondoin, potkunyrkkeilijä ja lautailija. Hän on edustanut Suomea taekwondossa 18-vuotiaiden joukkueessa ja myös kilpaillut kaikissa lajeissa, joita hän harrastaa. Juha on motorisesti taitava ja osaa tehdä myös takaperin voltin. Kouluaikoinaan hän sai musiikkistipendin ja soittaa yhä kitaraa.

Juhan mottona on: “Ihan sama, mitä teet, mutta yritä täysillä. Epäonnistuminen on osa kehitysprosessia.”


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme