Mainos
Mainos
Järjen jättiläinen
Lisätiedot

Järjen Jättiläinen on koko perheen vauhdikas kilpailuohjelma, jossa määritellään uudelleen, mitä tarkoitetaan sanalla fiksu. Kilpailemassa on muun muassa oopperalaulaja, levyseppähitsaaja, toimistosihteeri, sairaanhoitaja, kiinteistövälittäjä, diplomi-insinööri, arkkitehti ja Salsa-tanssin Pohjoismaiden mestari. Kilpailijat hallitsevat niin koodausta, jonglöörausta, strategiapelejä, näyttelemistä, rummunsoittoa kuin erilaisia taistelulajeja. Hulvattomia hetkiä vierailevina tuomareina tarjoilevat näyttelijä Sari Siikander, kirjailija Maisteri Frangén, ja Stand-up koomikko Riku Suokas. Kilpailun juontaa radiosta tuttu Jussi Heikelä.

Kanadalainen menestysformaatti perustuu teoriaan moniälykkyydestä, jonka mukaan älyä ei mitata ainoastaan älykkyysosamäärällä tai nippelitiedolla. Ohjelmassa 28 tarkoin valikoitua yksilöä kilpailee musikaalista, visuaalista, sosiaalista, kielellistä, loogista sekä fyysistä älykkyyttä vaativissa haasteissa Suomen fiksuimman ihmisen tittelistä.

Järjen jättiläinen

Kuudennen jakson kilpailijat

Suomen fiksuimman ihmisen arvonimestä kilvoittelevat Järjen jättiläinen -sarjan kuudennessa jaksossa luokanopettaja, kirjailija ja suurperheen äiti Kati Keski-Mäenpää Soinista. Cheerleading -seuran toiminnanjohtaja, valmentaja ja tuotantoassistentti Tytti Sandström Säynätsalosta. Pilapiirtäjä, kiinteistönvälittäjä ja Elvis-imitaattori Janne Göös Helsingistä sekä Lautapelisuunnittelija, ja “noppakuiskaaja” Petter Ilander Porista.

Kati Keski-Mäenpää, Soini

Soinilainen 42- vuotias suuperheen äiti, kirjailija ja luokanopettaja Kati Keski-Mäenpää kirjoittaa parhaillaan väitöskirjaa kasvatustieteestä. Hän opettaa koulussa ykkösluokkaa ja lisäksi englantia. Katilla on työkokemusta myös Etiopiasta. Yleensä hän oppii uuden kielen jo viikon reissussa. Kati puhuukin viittä kieltä. Hänet voi houkutella kitaran, rumpujen, basson tai mikrofonin ääreen, sillä kaikkien näiden soittaminen onnistuu. Katin motto on:

”Innostuvuus ja innovatiivisuus johtavat haluun koittaa asioita, joita en vielä osaa.”

Tytti Sandström, Säynätsalo

Tytti Sandstöm on 31-vuotias tuotantoassistentti ja entinen fysioterapeutti Säynätsalosta. Hän on valmentanut cheerleadingissä SM -tason kilparyhmää. Hänen omia lajejaan ovat sirkus, pariakrobatia, teatteri, meditaatio ja jooga. Tytti on myös suorittanut Padi OWD sukelluskurssin. Tytin vahvuusalueita ovat sosiaalinen, kielellinen, fyysinen ja visuaalinen äly. Hän ei yleensä kilpaile, koska häviäminen ärsyttää häntä niin paljon.

Tämän liikunnallisen naisen motto on: ”Virheitä kuuluu tehdä. Niistä oppii. Keskityn positiiviseen ja unohdan negatiiviset jutut.”

Janne Göös, Helsinki

42-vuotiaan helsinkiläisen Elvis-imitaattori, pilapiirtäjä ja kiinteistönvälittäjä Janne Göösin motto on: ”Tavoitteeni on, että ihmiset saavat nauraa. Työni pitää olla hauskaa. Jos tylsistyn, vaihdan alaa.” Kiinteistövälittäjän työtä tasapainottaa myös cowboy action shooting - temppuilu, kuvataiteet ja musiikki. Hän on nopeaälyinen ja kielellisesti taitava viihdyttäjä. Jannen pilapiirroksista on julkaistu kirja ja nuorempana hän on harrastanut intensiivisesti nyrkkeilyä ja tanssia.

Petter Ilander, Pori

39-vuotias suomenruotsalainen perheenisä Petter Ilander on unelmatyössään lautapelisuunnittelijana. Tälle porilaiselle työkaverit ovat antaneet lempinimen ”noppakuiskaaja”. Hän on aloittanut työnteon jo 8-vuotiaana ja 19-vuotiaana toimi opettajana 6.luokan oppilaille. Petter on läpäissyt myös Mensan testit ja on omien sanojensa mukaan besserwisser. Petter on nopea ja hyvä etenkin loogisissa ja visuaalisissa tehtävissä.

Hänen mottonsa on: ”En tykkää murehtia asioita. Ainakaan niitä, joihin en voi vaikuttaa.”

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme