Mainos
Mainos
Järjen jättiläinen
Lisätiedot

Järjen Jättiläinen on koko perheen vauhdikas kilpailuohjelma, jossa määritellään uudelleen, mitä tarkoitetaan sanalla fiksu. Kilpailemassa on muun muassa oopperalaulaja, levyseppähitsaaja, toimistosihteeri, sairaanhoitaja, kiinteistövälittäjä, diplomi-insinööri, arkkitehti ja Salsa-tanssin Pohjoismaiden mestari. Kilpailijat hallitsevat niin koodausta, jonglöörausta, strategiapelejä, näyttelemistä, rummunsoittoa kuin erilaisia taistelulajeja. Hulvattomia hetkiä vierailevina tuomareina tarjoilevat näyttelijä Sari Siikander, kirjailija Maisteri Frangén, ja Stand-up koomikko Riku Suokas. Kilpailun juontaa radiosta tuttu Jussi Heikelä.

Kanadalainen menestysformaatti perustuu teoriaan moniälykkyydestä, jonka mukaan älyä ei mitata ainoastaan älykkyysosamäärällä tai nippelitiedolla. Ohjelmassa 28 tarkoin valikoitua yksilöä kilpailee musikaalista, visuaalista, sosiaalista, kielellistä, loogista sekä fyysistä älykkyyttä vaativissa haasteissa Suomen fiksuimman ihmisen tittelistä.

Järjen jättiläinen

Neljännen jakson kilpailijat

Suomen fiksuimman ihmisen titteliä tavoittelevat Järjen jättiläinen -ohjelman neljännessä jaksossa Tampereelta musisoiva merenkävijä, insinööri Anita Korsberg,  pianonsoittaja ja farmasian opiskelija Oona Uronen, yksi kilpailun nuorimmista, 19-vuotias lukiolainen Patrik Lamberg, sekä äidinkielen opettaja ja blogisti Säde Kankare.

Patrik Lamberg, Kerava

19-vuotias keravalainen lukio-opiskelija Patrik Lamberg. Hänellä on tehtynä kansainvälinen IMDB-lukiotutkinto. Hän lukee itsenäisesti politiikkaa, lakia ja valtiotieteitä. Jo 14-vuotiaana hän opiskeli itsekseen heprean alkeet. Viime kunnallisvaaleihin hän osallistui ehdokkaana ja on Keravan nuorisovaltuuston puheenjohtaja. Patrik soittaa rumpuja, kitaraa ja ukulelea. Tämä aikaansaava nuori mies on harrastanut lukemattomia urheilulajeja. Patrikin motto on: “Ole rehellinen itsellesi! Kaikki energia, joka menee muiden mielipiteiden miettimiseen, on mahdollista käyttää itsensä kehittämiseen.”

Oona Uronen, Kuopio

Oona Uronen on 20-vuotias Järvenpäästä lähtöisin oleva farmasian opiskelija Kuopiosta. Hän on ollut valmentajana lentopallossa ja suunnistuksessa, sekä soittanut pianoa 14 vuotta. Oona rakastaa pulma- ja palapelejä, sekä ratkoo myös rubikinkuution. Oonan haaveena on opinnot lääketieteellisessä tiedekunnassa ja hänen mottonsa on:

“Kaikessa voi pärjätä, kun ei yritä liikaa tähdätä tähteyteen vain yhdessä lajissa.”

Anita Korsberg, Tampere

​​​​​​​

Tamperelaisen 38-vuotiaan Anita Korsbergin motto on: “Asioita voi kokeilla, vaikkei aina menisikään ihan nappiin. Ei se ole niin vakavaa.” Anita on dieselmoottorikorjaamon insinööri ja entinen merenkävijä. Hän on toiminut puolimatruusina ja konevahtimiehenä muun muassa jäänmurtajilla ja rahtilaivoilla.  Anita on myös perehtynyt ydinvoima-alaan, turvallisuuteen ja väkijoukkojen hallintaan. Musikaalinen Anita on soittanut urkuja keyboardista kirkkourkuihin. Kielitaitoa hän on kartuttanut kuudella kielellä, sekä asunut Yhdysvalloissa ja Italiassa. Anitassa yhdistyy matemaattislooginen insinööri ja taiteellinen, lempeä nainen.

Säde Kankare, Helsinki

Säde Kankare on 28-vuotias bloggaaja Miss Ruki Ver Helsingistä. Siviiliammatiltaan hän on anarkistinen äidinkielen opettaja. Säde rakastaa blogissaankin viljelemää Pin up -tyyliä, rockmusiikkia ja ironiaa. Säde on myös Mensan jäsen ja hän aloittelee kieliteknologista väitöskirjaa. Tämä hauska opettaja on myös taitava ja innokas valokuvaaja. Säteen motto on: “Jokainen saa tehdä elämästään sellaisen kuin haluaa. Älä luokittele itseäsi, vaan tutustu avoimesti, mihin pystyt.”

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme