Mainos
Mainos
Järjen jättiläinen
Lisätiedot

Järjen Jättiläinen on koko perheen vauhdikas kilpailuohjelma, jossa määritellään uudelleen, mitä tarkoitetaan sanalla fiksu. Kilpailemassa on muun muassa oopperalaulaja, levyseppähitsaaja, toimistosihteeri, sairaanhoitaja, kiinteistövälittäjä, diplomi-insinööri, arkkitehti ja Salsa-tanssin Pohjoismaiden mestari. Kilpailijat hallitsevat niin koodausta, jonglöörausta, strategiapelejä, näyttelemistä, rummunsoittoa kuin erilaisia taistelulajeja. Hulvattomia hetkiä vierailevina tuomareina tarjoilevat näyttelijä Sari Siikander, kirjailija Maisteri Frangén, ja Stand-up koomikko Riku Suokas. Kilpailun juontaa radiosta tuttu Jussi Heikelä.

Kanadalainen menestysformaatti perustuu teoriaan moniälykkyydestä, jonka mukaan älyä ei mitata ainoastaan älykkyysosamäärällä tai nippelitiedolla. Ohjelmassa 28 tarkoin valikoitua yksilöä kilpailee musikaalista, visuaalista, sosiaalista, kielellistä, loogista sekä fyysistä älykkyyttä vaativissa haasteissa Suomen fiksuimman ihmisen tittelistä.

Järjen jättiläinen

Seitsemännen jakson kilpailijat

Suomen fiksuimman ihmisen arvonimestä kilpailevat arkkitehti, tekniikan ylioppilas, matematiikan opiskelija ja ohjelmajohtaja. Ohjelman juontaa Jussi Heikelä. Vierailijana on näyttelijä Sari Siikander.

Mikko Uotila, Urjala

Urjalalainen 57-vuotias arkkitehti ja yrittäjä Mikko Uotila rikkoo totunnaisuuden raja-aitoja.

Tämä maalla asuva kunnallispoliitikko ja kirkkovaltuuston jäsen on neljän aikuisen lapsen isä. 48-vuoden iässä hän juoksi Kööpenhaminan maratonin aikaan 3 tuntia ja 18 minuuttia. Mikko ilmaisee itseään myös tanssien ja pianoa soitellen. Tulevaisuudessa hänen haaveenaan on asunto Italiasta, ompelu, taiteilu ja puutarhanhoito. Mikon motto on: “Löydä oma elämäsi. Käytä se niihin asioihin, jotka tuntuvat hyviltä ja tärkeiltä.”

Henna Pirskanen, Espoo

19-vuotiaan espoolaisen Henna Pirskasen motto on: “Kaikkea kannattaa kokeilla kerran.”

Henna on tekniikan ylioppilas ja tuotantotalouden opiskelija Aalto yliopistossa. Peruskoulun arvosanojen keskiarvo hänellä oli 9.9. Henna on Mensan jäsen. Henna on myös ollut kaksi kertaa kansallisen matematiikkakilpailun loppukilpailussa. Tämä lahjakkuus on myös lasten jalkapallovalmentaja ja pianonsoittaja. Hennan erikoistaitona on kuvata ajatuksiaan vain yhdellä katseella. Hän on myös taitava vinoilemaan.

Olli Saarinen, Jyväskylä

Olli Saarinen on 29-vuotias matematiikan yliopisto-opiskelija, lasten ja nuorten ohjaaja ja entinen liikunnanopettaja Jyväskylästä. Kilpailutaitojaan hän on todistanut voittamalla Carcassonen Suomen mestaruuden. Olli on menestynyt muidenkin pelien kisoissa. Tämä monilahjakkuus on Mensan jäsenyyden lisäksi myös julkaissut räppilevyn. Olli on äärimmäisen hyvä logiikassa, ihmisten ja vastakilpailijoiden lukemisessa.

Ollin motto on: “Ihmiset eivät käytä koko potentiaaliaan. Innostuminen ja motivaatio ovat tärkeimpiä.”

Marko Loukaskorpi, Helsinki

Helsinkiläinen 33-vuotias Marko Loukaskorpi on improteatterilainen ja Pietarin teatteriakatemian näyttelijäopiskelija. Kokemusta kameran edessä Markolla on lyhytelokuvissa, mainoksissa ja omalla Youtube-kanavalla. Hänen äänensä on myös kuulunut radioaalloilla. Marko on Mensan jäsen ja on muun muassa lyönyt vetoa, että oppii jongleeraamaan 24:ssä tunnissa ja tekemään spagaatin. Tämän Aalto yliopiston ohjelmajohtajan ja kauppatieteiden maisterin motto on:

“Joo, mutta -mentaliteetti ei johda mihinkään. Joo, ja -asenne vie pidemmälle.”

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme