Mainos
Mainos
Järjen jättiläinen
Lisätiedot

Järjen Jättiläinen on koko perheen vauhdikas kilpailuohjelma, jossa määritellään uudelleen, mitä tarkoitetaan sanalla fiksu. Kilpailemassa on muun muassa oopperalaulaja, levyseppähitsaaja, toimistosihteeri, sairaanhoitaja, kiinteistövälittäjä, diplomi-insinööri, arkkitehti ja Salsa-tanssin Pohjoismaiden mestari. Kilpailijat hallitsevat niin koodausta, jonglöörausta, strategiapelejä, näyttelemistä, rummunsoittoa kuin erilaisia taistelulajeja. Hulvattomia hetkiä vierailevina tuomareina tarjoilevat näyttelijä Sari Siikander, kirjailija Maisteri Frangén, ja Stand-up koomikko Riku Suokas. Kilpailun juontaa radiosta tuttu Jussi Heikelä.

Kanadalainen menestysformaatti perustuu teoriaan moniälykkyydestä, jonka mukaan älyä ei mitata ainoastaan älykkyysosamäärällä tai nippelitiedolla. Ohjelmassa 28 tarkoin valikoitua yksilöä kilpailee musikaalista, visuaalista, sosiaalista, kielellistä, loogista sekä fyysistä älykkyyttä vaativissa haasteissa Suomen fiksuimman ihmisen tittelistä.

Järjen jättiläinen

Toisen jakson kilpailijat

Järjen jättiläinen -ohjelman toisessa jaksossa Suomen fiksuimman ihmisen tittelistä kisaavat kiinteistönvälittäjä, toimistosihteeri, diplomi-insinööri, ja opiskelija. 

Tanja Mäkinen, Nokia

42-vuotias kiinteistövälittäjä Tanja Mäkinen on laulanut 11 vuotta kuorossa. Hän soittaa myös pianoa, viulua ja kontrabassoa. Urheilullisen naisen kyvyistä kertoo 10 minuutin lankutusennätys, ja kyky pärjätä missä tahansa urheilulajissa. Omasta mielestään Tanja on hyvä musiikillisen, visuaalisen, fyysisen ja sosiaalisen älykkyyden alueilla. Hänen mottonsa on: ”Aina kannattaa yrittää. Vain siten voi yllättää itsensä ja käsitys itsestä muuttua.”

Emilia Laine, Helsinki

Helsinkiläinen 37-vuotias Emilia Laine on valmistunut taiteen ammattiin puhe- ja draamataiteen puolelta. Tällä hetkellä hän toimii toimistosihteerinä ja vihannestukun työntekijänä. Mensankin käyttämässä kuviopäättelytestissä Emilia oli parempi kuin yli 99% muista. Hän on myös Mensan jäsen. Emilia on hyvä improvisoija ja omaa mielestään vinksahtaneen huumorintajun. Emilian mottona on: ”Se asia, joka tuntuu vaikeimmalta tehdä, kannattaa tehdä. Pätee kaikkeen.”

Eeva-Leena Keskinen, Turku

27-vuotias turkulainen Eeva-Leena Keskinen on hyvä shakissa, minigolfissa, matematiikassa ja pakohuonepeleissä. Hän on tilastotieteen yliopisto-opiskelija ja ainejärjestöaktiivi. Työkokemusta Eeva-Leena on kartuttanut muun muassa pelimyyjänä, promoottorina, ja tanssijana. Myyntityössä hän on osoittanut taitojaan edeten 18-vuotiaana vuoropäälliköksi, rikottuaan ensimmäisenä työviikkonaan toimistopäällikön myyntiennätyksen. Eeva-Leena on myös läpäissyt Mensan testit.

Erkka Hautamäki, Tampere

Tamperelainen Erkka Hautamäki on 31-vuotias prosessitekniikan diplomi-insinööri. Hän on kotoisin Keski-Pohjanmaalta ja harrastaa kesäisin jongleerausta. Erkan muita erikoisia kykyjä ovat nopea rubikinkuution ratkaisu, sekä vatsasta viheltäminen. Hänen vahvuusalueita ovat sosiaalinen, kielellinen, visuaalinen ja looginen äly. Erkka tekee usein asiat omalla tavallaan koska: ”Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.”

Järjen jättiläinen nähdään MTV3-kanavalla torstaisin klo 20.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme