Mainos
Mainos
Järjen jättiläinen
Lisätiedot

Järjen Jättiläinen on koko perheen vauhdikas kilpailuohjelma, jossa määritellään uudelleen, mitä tarkoitetaan sanalla fiksu. Kilpailemassa on muun muassa oopperalaulaja, levyseppähitsaaja, toimistosihteeri, sairaanhoitaja, kiinteistövälittäjä, diplomi-insinööri, arkkitehti ja Salsa-tanssin Pohjoismaiden mestari. Kilpailijat hallitsevat niin koodausta, jonglöörausta, strategiapelejä, näyttelemistä, rummunsoittoa kuin erilaisia taistelulajeja. Hulvattomia hetkiä vierailevina tuomareina tarjoilevat näyttelijä Sari Siikander, kirjailija Maisteri Frangén, ja Stand-up koomikko Riku Suokas. Kilpailun juontaa radiosta tuttu Jussi Heikelä.

Kanadalainen menestysformaatti perustuu teoriaan moniälykkyydestä, jonka mukaan älyä ei mitata ainoastaan älykkyysosamäärällä tai nippelitiedolla. Ohjelmassa 28 tarkoin valikoitua yksilöä kilpailee musikaalista, visuaalista, sosiaalista, kielellistä, loogista sekä fyysistä älykkyyttä vaativissa haasteissa Suomen fiksuimman ihmisen tittelistä.

Järjen jättiläinen

Viidennen jakson kilpailijat

Suomen fiksuimman ihmisen arvonimeä tavoittelevat antikvariaattikauppias, meteorologi, diplomi-insinööri ja tanssinopettaja. Ohjelman juontaa Jussi Heikelä. Vierailevana tuomarina on Simo Frangén.

Matti Pietilä, Orimattila

34-vuotias Matti Pietilä on orimattilalainen antikvariaattikauppias, saneeraushankkeen vetäjä, järjestelmäkehittäjä, konsultti ja seppä. Hän on myös Excel-velho ja entinen pankkialan sijoitusneuvoja. Matti pelaa Suomen maajoukkueessa keski-aikaisessa taistelulajissa Buhurtissa. Hän on myös lauta-, sana- ja roolipelipelaaja ja jo lapsena Miinaharavan maailmanlistalla. Matin motto on: ”Joka kerta, kun uskaltaa haastaa itsensä, se helpottaa kaikkia tulevia haasteita.”

Iida Sointu, Helsinki

Iida Sointu on helsinkiläinen 28-vuotias meteorologi ja projektipäällikkö. Tämä urheilullinen nainen on kolminkertainen Suomen mestari Roller Derbyssä. Iida on myös Mensan jäsen ja looginen ajattelija. Hän optimoi reittejä ja työnjakoa ylivertaisella tavalla. Iida yrittää parantaa elämänlaatuaan jatkuvasti ja hänen mottonsa on: ”Tee sitä, mikä on hyväksi sinulle. Uskalla unelmoida, vaikka se tuottaa pettymyksiä.”

Tapani Partiainen, Hyvinkää

Hyvinkääläinen Tapani Partiainen on 50-vuotias tekstiili- ja vaatetusalan diplomi-insinööri ja tutkija, josta tuli opettaja. Tapani on monilahjakkuus, joka valitsee itselleen lajeja, joissa on oppimista. Hän haki aikoinaan seitsemän kertaa Teatterikorkeakouluun. Tapani on myös koulutettu parisuhdeneuvoja ja hän on kilpatanssinut kaksikymmentä vuotta, sekä pelannut jääkiekkoa. Karaokessa hän on Pohjoismaiden mestari ja Tapanin motto on: ”Ihminen pystyy mihin tahansa, kun haluaa. Erilaisten leimojen takana on paljon lahjakkuutta.”

Soila Sarria, Helsinki

Helsinkiläinen 39-vuotias Soila Sarria on tanssija, tanssinopettaja ja yrittäjä. Hän on voittanut Pohjoismaiden salsamestaruuden 2001 ja 2003. Soila on myös tapahtumatuottaja, mainossuunnittelija, DJ ja urheiluhieroja. Aikoinaan Soila kirjoitti seitsemän laudaturia ja hän on opiskellut filosofiaa yliopistossa. Soila on myös Mensan jäsen. Tällä monitaiturilla on kyky muistaa koodeja ja numerosarjoja ja hän osaa seitsemää kieltä. Soilan motto on: ”Elämä on nyt ja tässä. Kun elää jokaista päivää nyt, ehtii tehdä vaikka mitä.”

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme