Mainos
Mainos
Järjen jättiläinen
Lisätiedot

Järjen Jättiläinen on koko perheen vauhdikas kilpailuohjelma, jossa määritellään uudelleen, mitä tarkoitetaan sanalla fiksu. Kilpailemassa on muun muassa oopperalaulaja, levyseppähitsaaja, toimistosihteeri, sairaanhoitaja, kiinteistövälittäjä, diplomi-insinööri, arkkitehti ja Salsa-tanssin Pohjoismaiden mestari. Kilpailijat hallitsevat niin koodausta, jonglöörausta, strategiapelejä, näyttelemistä, rummunsoittoa kuin erilaisia taistelulajeja. Hulvattomia hetkiä vierailevina tuomareina tarjoilevat näyttelijä Sari Siikander, kirjailija Maisteri Frangén, ja Stand-up koomikko Riku Suokas. Kilpailun juontaa radiosta tuttu Jussi Heikelä.

Kanadalainen menestysformaatti perustuu teoriaan moniälykkyydestä, jonka mukaan älyä ei mitata ainoastaan älykkyysosamäärällä tai nippelitiedolla. Ohjelmassa 28 tarkoin valikoitua yksilöä kilpailee musikaalista, visuaalista, sosiaalista, kielellistä, loogista sekä fyysistä älykkyyttä vaativissa haasteissa Suomen fiksuimman ihmisen tittelistä.

Järjen jättiläinen

Emilia ja Eeva-Leena ovat läpäisseet Mensan älykkyystestin – kumpi pärjää paremmin Järjen jättiläinen -ohjelmassa?

Suomen fiksuimman ihmisen tittelistä Järjen jättiläinen -ohjelmassa MTV3-kanavalla torstaina 21.9. kilpailee peräti kaksi suomalaista naista, jotka ovat menestyneet Mensan älykkyystesteissä.

Järjen jättiläinen -uutuusohjelman toisessa jaksossa neljä suomalaista kilpailee älykkyyttä vaativissa tehtävissä. Erityisen mielenkiintoisen kilpailusta tekee se, että kilpailijoista peräti kaksi on läpäissyt kuuluisat Mensan älykkyystestit.

"Se asia, joka tuntuu vaikeimmalta tehdä, kannattaa tehdä"

Mensan jäseneksi voi liittyä jokainen, joka saavuttaa älykkyystestissä paremman tuloksen kuin 98 prosenttia väestöstä. Mensan käyttämässä kuviopäättelytestissä Järjen jättiläiseen osallistuva Emilia Laine oli parempi kuin yli 99 prosenttia muista. Emilia paljasti myös mottonsa, joka kertoo siitä, että hän ottaa haasteita mielellään vastaan elämässään.

– Se asia, joka tuntuu vaikeimmalta tehdä, kannattaa tehdä. Pätee kaikkeen, Emilia kertoo.

Niin ikään ohjelmassa kisaava Eeva-Leena Keskinen on läpäissyt Mensan kuuluisat testit.

Kumpi pärjää kilpailussa paremmin, Emilia vai Eeva-Leena? Katso Järjen jättiläinen MTV3-kanavalla torstaina 21.9. ja ota selvää!

Järjen jättiläinen nähdään MTV3-kanavalla torstaisin klo 20.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme