Mainos
Mainos
Järjen jättiläinen
Lisätiedot

Järjen Jättiläinen on koko perheen vauhdikas kilpailuohjelma, jossa määritellään uudelleen, mitä tarkoitetaan sanalla fiksu. Kilpailemassa on muun muassa oopperalaulaja, levyseppähitsaaja, toimistosihteeri, sairaanhoitaja, kiinteistövälittäjä, diplomi-insinööri, arkkitehti ja Salsa-tanssin Pohjoismaiden mestari. Kilpailijat hallitsevat niin koodausta, jonglöörausta, strategiapelejä, näyttelemistä, rummunsoittoa kuin erilaisia taistelulajeja. Hulvattomia hetkiä vierailevina tuomareina tarjoilevat näyttelijä Sari Siikander, kirjailija Maisteri Frangén, ja Stand-up koomikko Riku Suokas. Kilpailun juontaa radiosta tuttu Jussi Heikelä.

Kanadalainen menestysformaatti perustuu teoriaan moniälykkyydestä, jonka mukaan älyä ei mitata ainoastaan älykkyysosamäärällä tai nippelitiedolla. Ohjelmassa 28 tarkoin valikoitua yksilöä kilpailee musikaalista, visuaalista, sosiaalista, kielellistä, loogista sekä fyysistä älykkyyttä vaativissa haasteissa Suomen fiksuimman ihmisen tittelistä.

Järjen jättiläinen

Nämä miehet ja naiset kilpailevat Suomen fiksuimman ihmisen tittelistä!

Suomen fiksuimman ihmisen arvonimeä tavoittelevat Järjen jättiläinen -ohjelman finaalissa torstaina 2.11. MTV3-kanavalla viisi miestä ja kolme naista.

Järjen jättiläisessä kilpailijoiden älyä koetellaan sosiaalisissa, loogisissa, musiikillisissa, fyysisissä, kielellisissä sekä visuaalisissa tehtävissä. Kilpailijoiden luotsina toimii juontaja Jussi Heikelä. Vierailevana tuomarina on Karaoken Suomen mestari ja musikaalitähti Sami Hintsanen. Illan lopuksi selviää, kuka on Suomen fiksuin ihminen!

Olli Saarinen, Jyväskylä

Olli Saarinen on 29-vuotias matematiikan yliopisto-opiskelija, lasten ja nuorten ohjaaja ja entinen liikunnanopettaja Jyväskylästä. Kilpailutaitojaan hän on todistanut voittamalla Carcassonnen Suomen mestaruuden. Olli on menestynyt myös muidenkin pelien kisoissa. Tämä monilahjakkuus on Mensan jäsenyyden lisäksi myös julkaissut räppilevyn. Olli on äärimmäisen hyvä logiikassa, ihmisten ja vastakilpailijoiden lukemisessa. Ollin motto on: “Ihmiset eivät käytä koko potentiaaliaan. Innostuminen ja motivaatio ovat tärkeimpiä.”

Matti Pietilä, Orimattila

34-vuotias Matti Pietilä on orimattilalainen antikvariaattikauppias, saneeraushankkeen vetäjä, järjestelmäkehittäjä, konsultti ja seppä. Hän on myös Excel-velho ja entinen pankkialan sijoitusneuvoja. Matti pelaa Suomen maajoukkueessa keskiaikaisessa taistelulajissa Buhurtissa. Hän on myös lauta-, sana- ja roolipelaaja ja jo lapsena Miinaharavan maailmanlistalla. Matin motto on: ”Aina kun uskaltaa haastaa itsensä, se helpottaa kaikkia tulevia haasteita.”

Tytti Sandström, Säynätsalo

Tytti Sandström on 31-vuotias tuotantoassistentti ja entinen fysioterapeutti Säynätsalosta. Hän on valmentanut cheerleadingissä Suomen Mestaruustason kilparyhmää. Hänen omia lajejaan ovat sirkus, pariakrobatia, teatteri, mediaatio ja jooga. Tytti on myös suorittanut Padi OWD -sukelluskurssin. Tytin vahvuusalueita ovat sosiaalinen, kielellinen, fyysinen ja visuaalinen äly. Hän ei yleensä kilpaile, koska häviäminen ärsyttää häntä niin paljon. Tämän liikunnallisen naisen motto on: ”Virheitä kuuluu tehdä. Niistä oppii. Keskityn positiiviseen ja unohdan negatiiviset jutut.”

Patrik Lamberg, Kerava

19-vuotiaalla keravalaisella lukio-opiskelija Patrik Lambergilla on jo taustallaan kansainvälinen IB-lukiotutkinto. Hän lukee itsenäisesti politiikkaa ja valtiotieteitä. 14-vuotiaana hän opiskeli myös heprean alkeet. Viime kunnallisvaaleihin hän osallistui ehdokkaana ja on Keravan nuorisovaltuuston puheenjohtaja. Patrik soittaa rumpuja, kitaraa ja ukulelea. Tämä aikaansaapa nuori on harrastanut lukemattomia urheilulajeja. Patrikin motto on: “Ole rehellinen itsellesi! Kaikki energia, joka menee muiden mielipiteiden miettimiseen, on mahdollista käyttää itsen kehittämiseen.”

Jussi Saurio, Tampere

Tamperelainen 29-vuotias Jussi Saurio on entinen puhelinmyyjä ja itseoppinut koodaaja. Koodaamisen rinnalla Jussi soittaa rumpuja Ember Falls -yhtyeessä. Tämä englantilaisen filologian maisteri rahoitti yliopisto-opintojaan nettipokerilla. Jussilla on myös hyvä muisti. Kaverin yllyttämänä hän osallistui Mensan testeihin, ja sai täydet pisteet. Hänellä onkin kykyjä monilla älykkyyden osa-alueilla, mutta akilleen kantapää saattaa Jussille olla visuaalinen älykkyys. Jussin mottona on: “Ei pidä jäädä ajelehtimaan. Ota riskejä, jollet ole tyytyväinen elämääsi.”

Emilia Laine, Helsinki

Helsinkiläinen 37-vuotias Emilia Laine on valmistunut taiteen ammattiin puhe- ja draamataiteen puolelta. Tällä hetkellä hän toimii toimistosihteerinä ja vihannestukun työntekijänä. Mensankin käyttämässä kuviopäättelytestissä Emilia oli parempi kuin yli 99% muista. Hän on myös Mensan jäsen. Emilia on hyvä improvisoija ja omaa mielestään vinksahtaneen huumorintajun. Emilian mottona on: ”Se asia, joka tuntuu vaikeimmalta tehdä, kannattaa tehdä. Pätee kaikkeen.”

Ann-Marie Heino, Espoo

Espoolainen oopperalaulaja, laulunopettaja ja tuore äiti Ann-Marie Heino on jo voittaja. Menestystä tälle 35-vuotiaalle on tullut Kangasniemen laulukilpailussa vuonna 2011. Laulun lisäksi Ann-Marie hallitsee myös sellon, kitaran, rumpujen sekä basson soittoa. Fyysistä älykkyyttään hän on osoittanut nuorempana jalkapallon peluussa. Laji, jota hän on myös valmentanut. Ann-Marie osaa myös lukemattomia kieliä muun muassa italiaa, tsekkiä, ranskaa, espanjaa, kiinaa ja unkaria.

Villi kortti: Mikko Uotila, Urjala

Urjalalainen 57-vuotias arkkitehti ja yrittäjä Mikko Uotila rikkoo totunnaisuuden raja-aitoja.

Tämä maalla asuva kunnallispoliitikko ja kirkkovaltuustolainen on neljän aikuisen lapsen isä. 48-vuoden iässä hän juoksi Kööpenhaminen maratonin aikaan 3 tuntia ja 18 minuuttia. Mikko ilmaisee itseään myös tanssien ja pianoa soitellen. Tulevaisuudessa hänen haaveenaan on asunto Italiasta, ompelu, taiteilu ja puutarhanhoito. Mikon motto on: “Löydä oma elämäsi. Käytä se niihin asioihin, jotka tuntuvat hyviltä ja tärkeiltä.”

Kanadalainen menestysformaatti perustuu teoriaan moniälykkyydestä, jonka mukaan älyä ei mitata ainoastaan älykkyysosamäärällä tai nippelitiedolla.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme