Mainos
Mainos
Järjen jättiläinen
Lisätiedot

Järjen Jättiläinen on koko perheen vauhdikas kilpailuohjelma, jossa määritellään uudelleen, mitä tarkoitetaan sanalla fiksu. Kilpailemassa on muun muassa oopperalaulaja, levyseppähitsaaja, toimistosihteeri, sairaanhoitaja, kiinteistövälittäjä, diplomi-insinööri, arkkitehti ja Salsa-tanssin Pohjoismaiden mestari. Kilpailijat hallitsevat niin koodausta, jonglöörausta, strategiapelejä, näyttelemistä, rummunsoittoa kuin erilaisia taistelulajeja. Hulvattomia hetkiä vierailevina tuomareina tarjoilevat näyttelijä Sari Siikander, kirjailija Maisteri Frangén, ja Stand-up koomikko Riku Suokas. Kilpailun juontaa radiosta tuttu Jussi Heikelä.

Kanadalainen menestysformaatti perustuu teoriaan moniälykkyydestä, jonka mukaan älyä ei mitata ainoastaan älykkyysosamäärällä tai nippelitiedolla. Ohjelmassa 28 tarkoin valikoitua yksilöä kilpailee musikaalista, visuaalista, sosiaalista, kielellistä, loogista sekä fyysistä älykkyyttä vaativissa haasteissa Suomen fiksuimman ihmisen tittelistä.

Järjen jättiläinen

Uutuusohjelmaa juontava Jussi Heikelä: Yllytämme kilpailijat huikeisiin suorituksiin

Jussi Heikelä nähdään syksyllä uuden Järjen Jättiläinen -ohjelman juontajana. Mies kannustaa katsojia hakemaan mukaan aivan uudenlaiseen tv-ohjelmaan.

Järjen Jättiläinen -ohjelma perustuu Canadas' smartest person -ohjelmaformaattiin, joka on ollut jättimenestys kotimaassaan. Nyt suosittu ohjelma tullaan näkemään myös Suomessa.

Kilpailijahaku ohjelmaan on parhaillaan käynnissä. Juontaja Jussi Heikelä kehottaakin ihmisiä rohkeasti hakemaan mukaan.

– Järjen Jättiläinen on erilainen kuin perinteiset game show -ohjelmat. Siinä pyritään hyödyntämään mahdollisimman laaja-alaisesti ihmisen älykkyyttä ja sen eri lajeja.

– Tässä ohjelmassa ei pärjää pelkästään tietoviisaat tai ne, jotka ovat Trivial pursuitissa ensimmäisenä käsi pystyssä. Nyt haetaan myös ihan toisella tavalla osaavia, lahjakkaita ja nokkelia ihmisiä. Tarkoitus on kannustaa ja yllyttää kilpailijat huikeisiin suorituksiin, Heikelä kannustaa.

Järjen Jättiläisessä kilpailijoiden älykkyyttä haastetaan kuudessa eri kategoriassa: musiikki, fyysinen tehtävä, sosiaalinen äly, looginen päättely, visuaalisuus ja kieli. Heikelä odottaa innolla pääsevänsä itsekin testaamaan omaa älykkyyttään ohjelmassa.

– Haluaisin itse kokeilla tehtävät läpi ja kuulla millaiset tulokset saisin. Jos pitäisi ennustaa, niin uskoisin, että minulla on sosiaalinen ja visuaalinen älykkyys ehkä vahvuuksia, mies totesi.

Heikelän mukaan varmaa on se, että musiikillisissa tehtävissä hän ei ainakaan pärjäisi kovin hyvin.

– En ole musikaalisesti ainakaan älykäs. Se selvisi minulle jo kolmannella, kun menin musiikkiluokalle. Siellä ei tarvinnut kauaa olla, kun ymmärsin ettei se selvästikään ole minulle mikään osaamiskeskus, juontaja naurahtaa.

Järjen Jättiläinen syyskuussa 2017 MTV3-kanavalla.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme