Mainos
Mainos
Järjen jättiläinen
Lisätiedot

Järjen Jättiläinen on koko perheen vauhdikas kilpailuohjelma, jossa määritellään uudelleen, mitä tarkoitetaan sanalla fiksu. Kilpailemassa on muun muassa oopperalaulaja, levyseppähitsaaja, toimistosihteeri, sairaanhoitaja, kiinteistövälittäjä, diplomi-insinööri, arkkitehti ja Salsa-tanssin Pohjoismaiden mestari. Kilpailijat hallitsevat niin koodausta, jonglöörausta, strategiapelejä, näyttelemistä, rummunsoittoa kuin erilaisia taistelulajeja. Hulvattomia hetkiä vierailevina tuomareina tarjoilevat näyttelijä Sari Siikander, kirjailija Maisteri Frangén, ja Stand-up koomikko Riku Suokas. Kilpailun juontaa radiosta tuttu Jussi Heikelä.

Kanadalainen menestysformaatti perustuu teoriaan moniälykkyydestä, jonka mukaan älyä ei mitata ainoastaan älykkyysosamäärällä tai nippelitiedolla. Ohjelmassa 28 tarkoin valikoitua yksilöä kilpailee musikaalista, visuaalista, sosiaalista, kielellistä, loogista sekä fyysistä älykkyyttä vaativissa haasteissa Suomen fiksuimman ihmisen tittelistä.

Järjen jättiläinen

Uutuussarja Järjen Jättiläinen yllätti Jussi Heikelän: "Iso haaste!"

Jussi Heikelä ällistyi MTV3:n uutuusohjelma Järjen Jättiläiseen osallistuneiden kilpailijoiden taidoista ja epäili ensin taitojaan kisailuohjelman juontajan roolissa.

Radiojuontajana tunnettu Jussi Heikelä otti syksyllä uuden haasteen vastaan, kun hän isännöi MTV:n uuden kisailuohjelman Järjen Jättiläisen. Heikelä kertoo, että ohjelman kuvaukset sujuivat hyvin, vaikka hän ei etukäteen ollut varma siitä, kuinka hän pärjäisi kilpailun juontajana.

– Sen tekeminen heti kesäloman jälkeen oli kyllä hyppääminen suoraan altaan syvään päätyyn. Se oli itselle iso haaste, mistä jäi kuitenkin tosi hyvä mieli! Heikelä kertoo.

Järjen Jättiläisessä kilpailijoiden älykkyyttä haastetaan kuudessa eri kategoriassa: musiikki, fyysinen tehtävä, sosiaalinen äly, looginen päättely, visuaalisuus ja kieli. Ohjelmaan valikoituneiden kilpailijoiden ikähaarukka on melko suuri: nuorimmat ovat lukiolaisia ja vanhimmat lähestyvät jo eläkeikää. Kilpailijoita löytyy myös Heikelän mukaan laajalti eri ammattikunnista.

Kilpailijat yllättivät juontajan taidoillaan

Heikelä kertoo yllättyneensä suuresti siitä, miten monet kilpailijat hämmästyttivät juontajaa kuvausten aikana suorituksillaan. Tietyn ammatin edustajien odotettiin pärjäävän omaan alaansa littyvissä tehtävissä, mutta lopputulokset olivat välillä yllättäviä.

– Monet rikkoivat omia ennakkokäsityksiäni ja yllättivät ihan toden teolla olemalla ihan mielettömän hyviä jossakin tehtävissä. Ohjelmassa käy sellaisia tilanteita, että joku julistautuu jo etukäteen voittajaksi, kun tehtävä liittyy jotenkin omaan ammattiin. Mutta sitten se ei menekään ihan niin, ja se oli aika hauskaa ja mielenkiintoista!

Järjen jättiläinen -uutuussarjan aikana jokaisen on mahdollista testata omaa älykkyyttään myös kotisohvalta Järkipelin muodossa. Järkipeli on online-peli, joka toimii samanaikaisesti Järjen jättiläinen -ohjelman torstain ensiesitysten kanssa. Peliä pelataan nettiselaimessa tietokoneella tai mobiililaitteella. Seuraamalla lähetystä kuulet, milloin seuraava tehtävä Järkipelissä käynnistyy. Jokaisen tehtävän jälkeen näet, kuinka monta prosenttia pelaajista vastasi tehtäviin samalla tavalla kuin sinä itse.

Järjen jättiläinen nähdään MTV3-kanavalla torstaisin klo 20.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme