Mainos
Mainos
Kansalainen Turhapuro
Syksyllä 2017
Lisätiedot

Kansalainen Turhapuro -dokumenttisarja luotaa sisälle Uunon elämään asiantuntijoinaan Uunon ystäviä, merkkihenkilöitä politiikan, taiteen ja viihteen saralta, kollegoita, tutkijoita, aikalaisia sekä tietenkin Uuno-faneja. Kuusiosainen sarja seuraa Uunon jalanjälkiä tarkasti. Myös sivuaskeleet kartoitetaan tarkasti ja yllättäviltä paljastuksiltakaan ei vältytä. Jokaisessa jaksossa aukaistaan perinpohjin yksi osa-alue Uunon elämästä. 

Kansalainen Turhapuro

Hannele Lauri muistelee ensimmäistä kohtaamistaan Uuno Turhapuron kanssa: "Oi, kuka on tuo kaunis nainen!"

Milloin Hannele Lauri tapasi Uuno Turhapuron ensimmäisen kerran? Entä mikä on Turhapuron vaikutus suomalaiseen yhteiskuntaan?

Kansalainen Turhapuro on kuusiosainen dokumenttisarja, joka sukeltaa syvälle Uuno Turhapuron tarinaan. Dokumentti tarkastelee Turhapuroa historiallisena henkilönä, joka on ollut keskeinen tekijä suomalaisessa yhteiskunnassa aina 1970-luvulta tähän päivään.

Sarjan ensimmäisessä jaksossa pureudutaan maalta kaupunkiin muuttaneen Uunon perheeseen ja ystäviin. Lukuisat tutut suomalaiset kertovat muun muassa, missä tapasivat Uunon ensimmäistä kertaa.

– Näin Uunon ensimmäistä kertaa, kun olin ravintolassa ystävieni kanssa. Uuno tuli sieltä ja sanoi oi, kuka on tuo kaunis nainen, haluan tulla istumaan viereesi, näyttelijä ja Uunon hyvä ystävä Hannele Lauri nauraa.

Myös liikemies Jari Sarasvuo täräyttää tuttuun tyyliinsä suorat sanat Uunosta.

– Menetin Uuno-neitsyyteni verraten myöhään. Meillä oli sellainen tuttavaperhe, kun olin varhaisteini ja he aina odottivat seuraavaa Uuno-elokuvaa. Pääsin mukaan elokuvateatteriin. Tajusin jo nuorena, että tämähän on ihan paskaa, Sarasvuo muistelee.

Katso suomalaisten muistoja Uunosta videolta artikkelin yläosasta!

Kansalainen Turhapuro alkaa lauantaina 25. marraskuuta kello 20.30 MTV3-kanavalla

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme