Mainos
Mainos
Kansalainen Turhapuro
Syksyllä 2017
Lisätiedot

Kansalainen Turhapuro -dokumenttisarja luotaa sisälle Uunon elämään asiantuntijoinaan Uunon ystäviä, merkkihenkilöitä politiikan, taiteen ja viihteen saralta, kollegoita, tutkijoita, aikalaisia sekä tietenkin Uuno-faneja. Kuusiosainen sarja seuraa Uunon jalanjälkiä tarkasti. Myös sivuaskeleet kartoitetaan tarkasti ja yllättäviltä paljastuksiltakaan ei vältytä. Jokaisessa jaksossa aukaistaan perinpohjin yksi osa-alue Uunon elämästä. 

Kansalainen Turhapuro

Loiri paljastaa – Uuno Turhapurosta tuli koskematon: "Se on suojeltu hahmo"

Näyttelijä Vesa-Matti Loiri paljastaa, että Uuno Turhapuro on suojeltu hahmo. 

Uuno Turhapuro sai alkunsa parista sketsistä, jotka Pertti ”Spede” Pasanen kirjoitti Spede Show -sarjaan 1970-luvun alussa. Tuolloin Uunoa näytellyt Vesa-Matti Loiri loi hahmolle maskin, jonka nykyään lähes jokainen suomalainen tuntee.

Uunon seikkailuista on päästy nauttimaan jopa 19 elokuvan verran ja huomenna lauantaina 25. marraskuuta MTV3-kanavalla alkaa ainutkertainen dokumenttisarja Kansalainen Turhapuro, joka tarkastelee Uunoa historiallisena henkilönä. 

Nyt Loiri kertoo Huomenta Suomen haastattelussa, ettei rakastettua Turhapuroa tulla enää näkemään valkokankailla tai sketseissä. 

– Se on suojeltu hahmo, oma hahmoni. Tai minun ja Speden. Minä en ainakaan tule enää pukeutumaan Uunoksi, eikä sitä voi oikeastaan kukaan muukaan tehdä, Loiri toteaa.

Loiri kertoi MTV:n haastattelussa haluavansa rajoittaa Uunon käyttöä jo vuonna 2015.

– Uuno saa levätä rauhassa. Siihen hahmoon ei saa koskea. Suomessa on hyviä viihteen tekijöitä. Keksikööt uusia hahmoja, Loiri totesi tuolloin.

Katso haastattelu kokonaisuudessaan videolta artikkelin yläosasta. 

Kansalainen Turhapuro alkaa lauantaina 25. marraskuuta MTV3-kanavalla

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme