Mainos
Mainos
Kansalainen Turhapuro
Syksyllä 2017
Lisätiedot

Kansalainen Turhapuro -dokumenttisarja luotaa sisälle Uunon elämään asiantuntijoinaan Uunon ystäviä, merkkihenkilöitä politiikan, taiteen ja viihteen saralta, kollegoita, tutkijoita, aikalaisia sekä tietenkin Uuno-faneja. Kuusiosainen sarja seuraa Uunon jalanjälkiä tarkasti. Myös sivuaskeleet kartoitetaan tarkasti ja yllättäviltä paljastuksiltakaan ei vältytä. Jokaisessa jaksossa aukaistaan perinpohjin yksi osa-alue Uunon elämästä. 

Kansalainen Turhapuro

Turhapuro-dokumentin ohjaaja Lauri Nurkse: "Suhtaudumme Uunoon historiallisena henkilönä"

Kansalainen Turhapuro on kuusiosainen dokumenttisarja, joka laittaa faktan ja fiktion pelottomasti sekaisin.

Syksyllä 2017 nähtävä Kansalainen Turhapuro sukeltaa suomalaisten rakastaman hahmon elämään ja tekoihin. Ainutlaatuisen dokumenttisarjan ohjaa Lauri Nurkse.

– Suhtaudumme Uunoon historiallisena henkilönä, joka on ollut olemassa. Ei fiktiivisenä hahmona, vaan oikeana ihmisenä, Nurkse kuvailee.

– Haluamme kertoa katsojille dokumentissa, miten keskeinen tekijä Uuno Turhapuro on ollut suomalaisessa yhteiskunnassa 1970-luvulta tähän päivään. Hän on vaikuttanut Suomen menestystarinaan, henkiseen ilmapiiriin ja kansalaisten hyvinvointiin yllättävilläkin tavoilla. Paljastamme tämän nyt ensimmäistä kertaa, hän jatkaa hymyillen.

Myös Uunoa näytellyt Vesa-Matti Loiri pääsee dokumentissa ääneen.

– Olen mukana omana itsenäni, en Uunona. Olen ikään kuin tuntenut Uunon ja antanut hänelle vinkkejä elämään, Loiri kertoo roolistaan dokumenttisarjassa.

Kuusiosaisen dokumentin jokaisessa jaksossa syvennytään eri teemoihin. Eräässä jaksossa keskitytään puhtaasti Uunon sukupuuhun, perheeseen ja ystäviin. Toisessa sen sijaan perehdytään kulttuurin, taiteen ja kulinarismin maailmaan.

– Ja yksi jakso käsittelee rahaa ja valtaa. Uunollahan oli erittäin kiihkeä suhde valuuttaan, Nurkse paljastaa.

– Etenkin appiukon valuuttaan, huomauttaa Loiri.

Dokumenttisarjassa tullaan yhdistämään pelottomasti faktaa ja fiktiota. Nurkse lupaa, että Suomen menestystarinasta tullaan löytämään yllättäviäkin linkkejä Uunon elämään. 

– Esimerkiksi vaikka Nokian nousu ja se, että monessa elokuvassa nähdään, miten Uuno säntää puhelinkopille. Luomme tarinoita siitä, miten kännyköiden synty liittyy tiiviisti Uunon tarpeeseen saada puhua jo matkalla puhelinkoppiin. Siitä on muodostunut sellainen menestystarina kuin kännykkä. Kaikki tulee menemään ihanasti sekaisin!

Kansalainen Turhapuro syksyllä 2017 MTV3-kanavalla!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme