Mainos
Mainos
Kansalainen Turhapuro
Syksyllä 2017
Lisätiedot

Kansalainen Turhapuro -dokumenttisarja luotaa sisälle Uunon elämään asiantuntijoinaan Uunon ystäviä, merkkihenkilöitä politiikan, taiteen ja viihteen saralta, kollegoita, tutkijoita, aikalaisia sekä tietenkin Uuno-faneja. Kuusiosainen sarja seuraa Uunon jalanjälkiä tarkasti. Myös sivuaskeleet kartoitetaan tarkasti ja yllättäviltä paljastuksiltakaan ei vältytä. Jokaisessa jaksossa aukaistaan perinpohjin yksi osa-alue Uunon elämästä. 

Kansalainen Turhapuro

Uuno Turhapuron "presidenttikausi" oli lyhyt, mutta merkittävä: "Ei voi väheksyä"

Kansalainen Turhapuro -dokumenttisarjan seuraavassa osassa perehdytään siihen, millainen johtaja Uuno oli. 

Kansalainen Turhapuro on kuusiosainen dokumenttisarja, joka sukeltaa syvälle Uuno Turhapuron tarinaan. Dokumentti tarkastelee Turhapuroa historiallisena henkilönä, joka on ollut keskeinen tekijä suomalaisessa yhteiskunnassa aina 1970-luvulta tähän päivään.

Dokumenttisarjan toisessa osassa puhutaan rahasta ja vallasta. Uuno Turhapuro sai jo syntyessään tittelin johtaja, ja se toimi enteenä. Turhapuro eteni lopulta jopa Suomen presidentiksi. 

– Hän oli presidenttiyden uudistaja ja vei sitä eteenpäin. Vaikka kausi oli lyhyt, Uunon merkitystä Suomen presidenttinä ei voi missään nimessä väheksyä, konsultti Ville Kormilainen analysoi dokumentissa.

Katso artikkelin videolta tarinoita Uunon presidenttiydestä. 

Kansalainen Turhapuro lauantaisin kello 20.30 MTV3-kanavalla!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme