Mainos
Mainos
Kansalainen Turhapuro
Syksyllä 2017
Lisätiedot

Kansalainen Turhapuro -dokumenttisarja luotaa sisälle Uunon elämään asiantuntijoinaan Uunon ystäviä, merkkihenkilöitä politiikan, taiteen ja viihteen saralta, kollegoita, tutkijoita, aikalaisia sekä tietenkin Uuno-faneja. Kuusiosainen sarja seuraa Uunon jalanjälkiä tarkasti. Myös sivuaskeleet kartoitetaan tarkasti ja yllättäviltä paljastuksiltakaan ei vältytä. Jokaisessa jaksossa aukaistaan perinpohjin yksi osa-alue Uunon elämästä. 

Kansalainen Turhapuro

Vesa-Matti Loiri Turhapuro-dokumentista: "En ehkä uskonut, että Uunosta voi paljastua uutta"

Kansalainen Turhapuro -dokumenttisarja käy läpi Uunon elämää Maikkarin lauantai-illoissa 25. marraskuuta alkaen.

Kansalainen Turhapuro on viihteellinen dokumenttisarja Uuno Turhapurosta, jossa analysoidaan Uunon historiaa sekä vaikutuksia yhteiskunnallisiin tapahtumiin. Jokaisessa jaksossa käydään perinpohjaisesti läpi yksi osa-alue Uunon elämästä vieraiden eli asiantuntijoina toimivien ystävien, politiikan, taiteen ja viihteen merkkihenkilöiden, kollegoiden, tutkijoiden, aikalaisten ja tietenkin Uuno-fanien kertomana.

Millainen vaikutus yhdellä miehellä, Uuno Turhapurolla, on ollut Suomen kehitykseen?

– Vaikka Uuno Turhapuro on itselleni kovin tuttu ja rakas henkilö, en ole koskaan ennen päässyt tutustumaan hänen elämäänsä ja suomalaiseen yhteiskuntaan jättämiinsä jälkiin yhtä syvällisesti paneutuen kuin Kansalainen Turhapuro -sarjan kautta. En ehkä uskonut itsekään, että Uunosta voi vielä paljastua uutta, Vesa-Matti Loiri kertoo.

– Jännittävää katsoa ja tarkastella Turhapuroa ulkoapäin ikäänkuin vanhaa tuttua. Se on hieno dokumentaarinen kunnianosoitus Uunolle, jossa kaikki on juuri niin totta tai tarua kuin itse haluamme uskoa ja kokea.

Ensimmäinen jakso on laajempi katsaus Uunoon. Jaksossa läpi tulevien osien teemoja ja pureudutaan Uunon lähipiiriin ja perheeseen. Vierailijoina nähdään muun muassa Vesa-Matti Loiri, Lenita Airisto, Riku Rantala, Michael Monroe, Asko Kallonen, Roope Salminen, Jari Sarasvuo, Eevi Teittinen, Hjallis Harkimo, Aira Samulin ja Tuomas Enbuske.

Ohjelman emäntänä toimii Pirjo Heikkilä.

– On ollut unelmatyö päästä sukeltamaan Uunon maailmaan yhdessä Veskun kanssa, sekä katsoa sitä uudesta ja yllättävästä näkökulmasta. Oli myös hauskaa työskennellä eri alojen rautaisten ammattilaisten kanssa, jotka heittäytyivät täysillä mokumenttiimme ja kertoivat kohtaamisista oikean Uunon kanssa. Lopputulos on hauska ja hämmentävä ajatusleikki hyvin erilaisesta Suomesta, ohjaaja Lauri Nurkse toteaa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme