Mainos
Mainos
Kansalainen Turhapuro
Syksyllä 2017
Lisätiedot

Kansalainen Turhapuro -dokumenttisarja luotaa sisälle Uunon elämään asiantuntijoinaan Uunon ystäviä, merkkihenkilöitä politiikan, taiteen ja viihteen saralta, kollegoita, tutkijoita, aikalaisia sekä tietenkin Uuno-faneja. Kuusiosainen sarja seuraa Uunon jalanjälkiä tarkasti. Myös sivuaskeleet kartoitetaan tarkasti ja yllättäviltä paljastuksiltakaan ei vältytä. Jokaisessa jaksossa aukaistaan perinpohjin yksi osa-alue Uunon elämästä. 

Kansalainen Turhapuro

Viimeinen haastattelu jäi tekemättä – Vesa-Matti Loiri kaipasi Mauno Koiviston muistoja Uuno-dokumenttiin

Vesa-Matti Loirin näyttelemä Uuno Turhapuro tunnetaan myös presidentin vävypoikana. 

Syksyllä 2017 MTV3-kanavalla nähdään ainutkertainen dokumenttisarja Kansalainen Turhapuro, joka sukeltaa Vesa-Matti Loirin näyttelemän Uuno Turhapuron tarinaan. Dokumenttisarjan ohjaa Lauri Nurkse ja myös Loiri pääsee kertomaan rakkaimpia muistojaan Uunosta.

Projektia varten Nurkse ja Loiri ovat istuneet alas ja katsoneet vanhoja Uuno-elokuvia. Dokumentissa kuullaan myös muiden julkisuudesta tuttujen henkilöiden ajatuksia ja muistoja Uunosta. Loiri kertoo, että yksi tärkeimmistä haastatteluista jäi tekemättä.

– Kun katselimme elokuvia, ajattelin, että Mauno Koivistoa täytyy haastatella. Emme ehtineet, hän huokaa.

Presidentti Mauno Koivisto menehtyi 12. toukokuuta 2017. Koivisto oli tuttu hahmo lukuisissa Uuno-elokuvissa, joissa presidenttiä näytteli Ismo Kallio

Loiri muistelee Koivistoa lämpimästi ja paljastaa joutuneensa ongelmiin presidentin oikean ex-vävypojan Joonas Komulaisen kanssa.

– Teimme Speden kanssa monia sketsejä, joissa odottelimme kirjeluukun edessä Manulta kutsua. Lopulta se tulikin! Linnassa Manu kysyi minulta, että mitäs vävypoika.

– Oikea vävypoika Komulainen ei kauheasti tykännyt siitä, mutta pääsimme siitä jälkeenpäin yhteisymmärrykseen, että olemme molemmat vävyjä, Loiri tirskuu.

Mauno Henrik Koivisto syntyi 25.11.1923 Turussa ja kuoli perjantaina 12. toukokuuta Helsingissä. Hän toimi tasavallan presidenttinä vuosina 1982–1994 ja oli Suomen yhdeksäs presidentti. Hän työskenteli nuorena muun muassa satamassa ja kansakoulunopettajana.

Koivisto haudataan tänään helatorstaina 25. toukokuuta Hietaniemen hautausmaalle. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme