Mainos
Mainos
Kauneuden hinta
Lisätiedot

Koskettava realitysarja erilaisten synnynnäisten kosmeettisten virheiden ja elämän tuomien fyysisten muutosten uhreista, jotka saavat uuden mahdollisuuden. 10 jaksoa, 30 koskettavaa ja voimaannuttavaa tarinaa tavallisista suomalaisista.

Kauneuden hinta -ohjelmassa Suomen taitavimmat plastiikkakirurgit Timo Pakkanen ja Katja Puumanen Sairaala Siluetista tapaavat joka jaksossa henkilöitä, jotka kokevat, että heidän vartalossaan on jokin ongelmakohta, johon toivovat muutosta. 

Kauneuden hinta

Jenna haluaisi päästä eroon käsivarsiensa näkyvistä viiltelyarvista: ”Keinot vähissä”

Kauneuden hinta -ohjelman seitsemännessä jaksossa Jenna kertoo avoimesti negatiivisista ajatuksista, joita hänen kehonsa tietyt osa-alueet hänessä herättävät.

Pitkä ja hoikka Jenna on tullut tapaamaan lääkäreitä ja haluaisi saada apua kahteen eri ongelmaan. Teinivuosien ahdistus purkaantui käsivarsien viiltelyllä ja nyt 30-vuotiaana ja kahden lapsen äitinä hän haluaisi päästä eroon stigmaattisista jäljistä.

– Oli tällaista masennusta ja aika pahoja univaikeuksia, Jenna muistelee nuoruuttaan.

”Viiltelyarvet ovat nykyisin tavattoman yleisiä”

Asiantuntijat tutkivat Jennan käsiä, mutta joutuvat kertomaan huonoja uutisia. Viiltelyarvet ovat plastiikkakirurgeille tuttu näky, mutta keinot niiden korjaamiseksi ovat hyvin vähäiset.

– Tällaiset viiltelyarvet ovat nykyisin tavattoman yleisiä meillä täällä. Näemme niitä täällä vastaanotolla ja se on tavallaan sääli, koska meidän keinot ovat niissä aika vähissä, Timo Pakkanen kertoo jaksossa.

Kirurgisesti arpia ei pystytä korjaamaan siten, että niitä ei voisi enää lainkaan silmällä havaita.

– Valitettavan moni nuori tyttö varsinkin nykyään on sellaisessa tilanteessa, että murrosiän myrskyt ja tämän maailman odotukset nuoria naisia kohtaan ovat niin kovat, että ahdistus purkautuu sitten tällaisella itsensä vahingoittamisella, Katja Puumanen toteaa.

”Rintojen suurennusta olen toivonut”

Viiltelyarpien lisäksi Jenna kokee, että hänen kehonsa ei ole kokonainen, vaan häneltä puuttuu rinnat. Pitkä ja hoikka nainen kokee, että hänen vartalonsa malli korostaa pienirintaisuutta erityisen paljon.

– Se omassa kropassa harmittaa. Olen aina ollut hoikka ja pitkä ja se tuntuu, että se on korostanut sitä ongelmaa, Jenna toteaa.

– En välttämättä halua isoja rintoja, vaan haluan sopusuhtaisen kropan, hän jatkaa.

Jenna kertoo jaksossa, että hän suhtautui pitkään hyvin skeptisesti silikonirintoihin. Äidiksi tuleminen ja itsetunnon koheneminen on kuitenkin saanut hänen päänsä kääntymään, sillä arvostus omaa kehoa kohtaan on kasvanut.

– Rintojen suurennusta olen toivonut, Jenna huokaa.

Kauneuden hinta AVAlla maanantaisin klo 21

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme