Mainos
Mainos
Kauneuden hinta
Lisätiedot

Koskettava realitysarja erilaisten synnynnäisten kosmeettisten virheiden ja elämän tuomien fyysisten muutosten uhreista, jotka saavat uuden mahdollisuuden. 10 jaksoa, 30 koskettavaa ja voimaannuttavaa tarinaa tavallisista suomalaisista.

Kauneuden hinta -ohjelmassa Suomen taitavimmat plastiikkakirurgit Timo Pakkanen ja Katja Puumanen Sairaala Siluetista tapaavat joka jaksossa henkilöitä, jotka kokevat, että heidän vartalossaan on jokin ongelmakohta, johon toivovat muutosta. 

Kauneuden hinta

Laihdutus jätti Katariinan kehoon jälkensä: "En ole pystynyt puhumaan asiasta edes vanhemmilleni"

Kauneuden hinta -ohjelman ensimmäisessä jaksossa tarinansa kertoo Katariina. Nuori nainen on onnistunut karistamaan painoaan kymmeniä kiloja, mutta hänen ihonsa ei ole palautunut odotetulla tavalla.

Katariina on 23-vuotias nuori nainen, joka on tehnyt valtavan elämänmuutoksen ja sen seurauksena laihtunut hurjat 40 kiloa. Katariinan iho ei kuitenkaan ole pysynyt vauhdissa mukana ja valtavan laihdutusurakan jäljiltä iho on jäänyt roikkumaan ympäri kehoa. Kauneuden hinta -ohjelmassa asiantuntijat auttavat häntä pääsemään eroon ongelmastaan.

"Peilikuvani ei vastaa sitä, miltä minusta tuntuu"


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Laihdutuksen myötä iho palautuu tavallisesti vähitellen uuteen, hoikempaan muotoon. Katariinan kohdalla näin ei kuitenkaan tapahtunut.

– Voin todella paljon paremmin, kun olen 40 kiloa kevyempi, mutta peilikuvani ei vastaa sitä, miltä minusta tuntuu. Se on sairasta, että olet tehnyt hirveän duunin, jotta näyttäisit hyvältä ja et silti näytä, Katariina toteaa.

Katariina toivoo, että hänen tarinansa myötä rohjettaisiin ottaa puheeksi myös se, että laihdutuksen jälkeen kaikki eivät saavuta unelmavartaloaan, vaan roikkuva iho voi jäädä etenkin vatsan ja selän puolelle vaivaamaan.

– Yleensä kun puhutaan painonpudotuksesta, niin puhutaan aina onnistumisista. Todella harvoin puhutaan siitä kääntöpuolesta, että mitä sitten, jos iho ei palaudukaan odotetusti. Varsinkaan nuorten kohdalla siitä ei puhuta, Katariina huokaa.

"Elämänlaatuni tulee muuttumaan leikkauksen myötä"


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Katariina mietti ohjelmaan lähtemistä pitkään. Tieto siitä, että hänen tarinansa tulisi kaikkien silmien eteen, tuntui alkuun ikävältä. Vähitellen vaakakupissa alkoivat kuitenkin painaa muut asiat.

– Ajattelin, että jos pystyn inspiroimaan muita tarinallani, niin se on tämän kaiken arvoista. Myös se, että elämänlaatuni tulee muuttumaan leikkauksen myötä, painoi tosi paljon vaakakupissa, hän kertoo.

Ohjelmaan lähteminen oli Katariinalle valtava askel. Hän ei ollut kyennyt ennen ohjelmaan lähtemistä puhumaan ongelmastaan juuri kenellekään.

– En ole pystynyt puhumaan asiasta edes vanhemmilleni. En ollut kertonut myöskään ystävilleni tästä, vaikka olin käynyt julkisella puolella hakemassa apua, Katariina toteaa.

Kauneuden hinta AVAlla maanantaisin klo 21 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme