Mainos
Mainos
Kauneuden hinta
Lisätiedot

Koskettava realitysarja erilaisten synnynnäisten kosmeettisten virheiden ja elämän tuomien fyysisten muutosten uhreista, jotka saavat uuden mahdollisuuden. 10 jaksoa, 30 koskettavaa ja voimaannuttavaa tarinaa tavallisista suomalaisista.

Kauneuden hinta -ohjelmassa Suomen taitavimmat plastiikkakirurgit Timo Pakkanen ja Katja Puumanen Sairaala Siluetista tapaavat joka jaksossa henkilöitä, jotka kokevat, että heidän vartalossaan on jokin ongelmakohta, johon toivovat muutosta. 

Kauneuden hinta

"Tosi iso muutos" – Tuula pääsi vuosien odottamisen jälkeen nenäleikkaukseen

Koulukiusatuksi koulussa nenänsä vuoksi joutuneen Tuulan toiveet täyttyivät, kun hän pääsi Kauneuden hinta -ohjelman neljännessä jaksossa nenäleikkaukseen.

Tuulan itsetunto ei ole ollut kohdallaan vuosiin. Syy tähän on ollut hänen kookas nenänsä, jonka vuoksi hän on joutunut kiusaamisen kohteeksi. Sittemmin kiusaamisen jättämät syvät arvet ovat näkyneet hänen arjessaa sosiaalisten tilanteiden pelkona.

– Mietin joka aamu nenääni: Miten minä nyt meikkaan, jotta saisin sen piiloon? Tuula kertoo.

"Minusta on tullut rennompi"

Kauneuden hinta -ohjelmassa plastiikkakirurgit arvioivat Tuulan tilanteen ja tulivat siihen lopputulokseen, että he tarjoavat naiselle mahdollisuutta päästä nenäleikkaukseen. Tuula tarttui mahdollisuuteen epäröimättä ja sittemmin hänelle tehtiin leikkaus.

– Eli nenäni pituutta lyhennettiin leikkauksessa, Tuula tarkentaa.

Operaatio sujui hyvin ja Tuula on ollut äärimmäisen tyytyväinen lopputulokseen. Muutos hänen ulkonäössään on selkeä, eikä leikkauksesta jäänyt näkyviä arpia. Tuula kokee puhjenneensa kukkaan leikkauksen jälkeen.

– Minusta on tullut rennompi. Tykkään olla ihmisten keskipisteenä, minua ei enää jännitä esimerkiksi esiintymiset. Tämä on ollut tosi suuri muutos, Tuula toteaa.

– En enää edes mieti päivittäin nenääni, hän iloitsee.

Ennen leikkausta Tuula uskoi, että hän oli luonteeltaan tietyllä tapaa epäsosiaalinen nenänsä vuoksi. Leikkaus osoitti hänen luulonsa oikeiksi.

– Leikkauksen jälkeen sosiaalisuus on tullut minussa enemmän esille. Ennen olen ollut ihan vaikka perheenkin kesken tosi sulkeutunut, mutta nyt olen keskusteluissa mukana.

Tuula kannustaa muita ulkonäköongelmista kärsiviä tarttumaan härkää sarvista ja ottamaan yhteyttä asiantuntijoihin, mikäli itsellä on sellainen tunne, että esimerkiksi leikkauksella voisi olla merkittävä vaikutus omaan ulkonäköön.

– Sanoisin, että aina kannattaa käydä lääkärin kanssa puhumassa. Jos ei ole varaa heti, niin jää ainakin muhuimaan se ajatus, että jotain olisi joskus tehtävissä, Tuula toteaa.

– Minunkin kohdallani tämä on niin paljon parantanut itsetuntoani, että kannattaa käydä tekemässä asialle jotain, jos omassa ulkonäössä jonkin asia häiritsee, hän kannustaa.

Katso tästä linkistä jakso kokonaisuudessaan Katsomosta (ilmainen, vaatii kirjautumisen).

Kauneuden hinta AVA-kanavalla maanantaisin klo 21.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme