Mainos
Mainos
Kaunis elämä
AVAlla tiistaisin kello 21!
Lisätiedot

Kaunis elämä kokoaa yhteen missikisojen voittajat eri vuosikymmeniltä. Miten elämä on heitä kohdellut? Keitä he ovat matkan varrella kohdanneet? Miksi he ovat tehneet valintojaan niin kuin ovat tehneet? Onko kauneuden hinta ollut joskus liiankin kova? Suomen kauneimmiksi kruunatut naiset Lenita Airisto, Riitta Väisänen, Heidi Sohlberg, Tarja Smura, Lotta Näkyvä, Karita Tykkä, Pia Lamberg ja Lola Odusoga viettävät yhdessä kahdeksan unohtumatonta päivää ja puhuvat suunsa puhtaaksi.

Kaunis elämä

Kommentti: Kaunis elämä sai tunteet pintaan – seuraavaksi kevyttä hömppää?

AVAn uudessa Kaunis elämä -ohjelmassa missikaunottaret muistelevat elämänsä dramaattisimpia käänteitä.

Uudessa AVAn Kaunis elämä -ohjelmassa nähdään kahdeksan naista, jotka ovat kukin vuorollaan kruunattu Suomen kauneimmaksi. 

Jokaisessa jaksossa käydään ex-missien yksityiselämänkäänteitä läpi. Katsoja pääsee herkuttelemaan sisäpiiritiedoilla, joita naiset jakavat avoimesti illallispöydän ääressä.

Ensimmäisessä jaksossa keskityttiin Lenita Airiston, 81, elämäntarinaan. Tarinaan, jossa yhdistyvät kuolema, sota, muoti, menestys ja miesseikkailut. Airiston sotahaavat nousivat pinnalle. Tämä oli vaikuttavaa, ainakin aluksi.

Yksityiskohtainen kuvaus Lenitan perheen olosuhteista sodan aikana avaa maailman, mihin nykynaisella ei välttämättä ole enää samanlaista tarttumapintaa. Lenita on kuin aikakone, joka vie meidät tylsän historiantunnin sijaan suuren sankaritarinan ytimeen. Hän on silminnäkijä, joka oli paikalla todistamassa sodan kauheuksia.

Lenitan tarinat pommisuojasta ja kertomus hänen kahdeksanvuotiaasta isosiskosta, joka lakkasi kehittymästä, koska elämä oli tuolloin niin traumaattista, olivat karua kuultavaa.

"Kauneus yhdistettynä älykkyyteen on kuin tappava ase. Sillä voi päästä pitkälle, mutta töitä on tehtävä", Airisto kiteyttää ohjelmassa.

Kertomukset saivat koko missikatraan ja katsojan kyyneliin.

Jossain vaiheessa heräsi kuitenkin kysymys: tätäkö tämä nyt on? Teema tuntui jatkuvan loputtomiin. Naiset jopa lähtivät tutustumaan sota-ajan museoon ja tapasivat sodassa olleita Lottia.

Tunteet pääosassa

Ohjelman ensimmäinen jakso oli jopa niin tunteellinen, että odottamani kevyempi missihömppä jäi uupumaan. Naisten kyynelehtivät reaktiot ja tarinat näyttivät hassuttelevat ja viihteestä tutut kaunottaret täysin eri valossa. Kaipaisinkin lisää naisten välisiä suhteita ja tosi-tv:n tyylistä reagointia tilanteisiin.

Haastatellessani ohjelman tähtiä, kävi ilmi, että kaikki kaunottaret eivät olleetkaan yhtä suurta perhettä kuvauksissa.

Näkyvätkö haasteellisemmat keskustelut ja kaunottarien väliset erimielisyydet ohjelman edetessä? Onneksi näyttävät iltapuvut ja hulvattomat välikommentit aidoilta misseiltä toivat tähän tunteelliseen jaksoon myös kepeyttä.

Miesjuorut kansan viihdykkeenä

Miestarinoita ja suhdejuttuja ohjelmassa riitti jo ensimmäisessä jaksossa. Onneksi. Missit tenttasivat Lenitalta tämän suhdetta 1970-luvulla legendaarisen muusikko-näyttelijä Vesa-Matti Loiriin. Naisella tuntuu olevan hyvin moderni suhtautuminen rakkauskäsitteeseen. Miksi suhteen pitäisi loppua, Airsto kysyi muilta misseiltä?

Ohjelmassa on osattu tuoda esiin Lenitan tarinasta juuri ne tarttumapinnat, mitkä ovat meidän kaikkien naisten moniulotteisen elämän voiman paikkoja ja niitä, missä olemme heikoimmillaan.

Kaunis elämä on nimensä mukaisesti kaunis elämä, missä paneudutaan kuolemaa hipoviin sankaritarinoihin, joita tähdittävät tosielämän kuvankauniit kaunottaret.

Lenita ja muut missit ovat esikuvillaan ja yksityiselämänsä käänteillä tarjonneet kansalle puhuttavaa jo vuosien ajan.

En malta odottaa kuulevani Tarja SmuranRenny-seikkailusta, Lotta Näkyvän dramaattisesta elämäntilanteesta tai Heidi Sohlbergin vaikeasta syöpätaistelusta.

Naisten syvät tarinat antavat vertaistukea muilta naisilta. Mistä sinä olet selvinnyt ja miten?

Katso ohjelman traileri videolta!

Katsomo-video ei ole saatavilla


Kaunis elämä tiistaisin kello 21 AVA:lla!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme