Mainos
Mainos
Kaunis elämä
AVAlla tiistaisin kello 21!
Lisätiedot

Kaunis elämä kokoaa yhteen missikisojen voittajat eri vuosikymmeniltä. Miten elämä on heitä kohdellut? Keitä he ovat matkan varrella kohdanneet? Miksi he ovat tehneet valintojaan niin kuin ovat tehneet? Onko kauneuden hinta ollut joskus liiankin kova? Suomen kauneimmiksi kruunatut naiset Lenita Airisto, Riitta Väisänen, Heidi Sohlberg, Tarja Smura, Lotta Näkyvä, Karita Tykkä, Pia Lamberg ja Lola Odusoga viettävät yhdessä kahdeksan unohtumatonta päivää ja puhuvat suunsa puhtaaksi.

Kaunis elämä

Lola Odusoga kertoo kokemastaan rasismista: "Naamani päälle oli piirrelty hakaristejä"

Kaunis elämä -ohjelman seuraavassa jaksossa Lola Odusoga avautuu kokemastaan rasismista. Nainen on saanut kuulla rasistisia kommentteja lapsuudestaan asti. 

Vuonna 1996 Miss Suomeksi kruunattu Lola Odusoga kertoo Kaunis elämä -ohjelmassa rasismista, jota hän joutui kokemaan jo lapsena. Kun hänet kruunattiin Miss Suomeksi, sai rasismi aivan toisenlaiset mittasuhteet. 

Lolan äiti Marita Collin ei ollut uskoa sitä pyöritystä, mihin hänen tyttärensä joutui kruunauksen jälkeen. Monen suomalaisen mielestä oli epäreilua, että tummaihoinen voitti missikisat ja edusti Suomea ulkomailla. 

– Lola alkoi saada todella rasistisia kirjeitä. Ihmeteltiin sitä, miten tällaiset 'puolirotuiset' voivat syrjäyttää suomalaiset kaunottaret. Alkoi tulla puhelinsoittoja ja ihmiset tulivat pihallemme ja katsoivat ikkunoistamme sisään. Meille lähetettyihin kirjeisiin oli liimattu pornokuvia mustista miehistä ja vaaleista naisista ja osoitettu, että näin Lola sai syntynsä, Collin muistelee. 

– Kirjeisiin oli todella nähty vaivaa. Ensin oli ostettu lehti, jossa oli kirjoitettu minusta. Sitten sitä oltiin leikelty ja piirretty naamani päälle hakaristejä. Ja sitten vielä nähty se vaiva, että oli maksettu postimaksu ja lähetetty kirje minulle, Odusoga kertoo. 

Kaunis elämä tiistaisin klo 21.00 AVAlla!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme