Mainos
Mainos
Kaunis elämä
AVAlla tiistaisin kello 21!
Lisätiedot

Kaunis elämä kokoaa yhteen missikisojen voittajat eri vuosikymmeniltä. Miten elämä on heitä kohdellut? Keitä he ovat matkan varrella kohdanneet? Miksi he ovat tehneet valintojaan niin kuin ovat tehneet? Onko kauneuden hinta ollut joskus liiankin kova? Suomen kauneimmiksi kruunatut naiset Lenita Airisto, Riitta Väisänen, Heidi Sohlberg, Tarja Smura, Lotta Näkyvä, Karita Tykkä, Pia Lamberg ja Lola Odusoga viettävät yhdessä kahdeksan unohtumatonta päivää ja puhuvat suunsa puhtaaksi.

Kaunis elämä

Raiskausyrityksiä, kopelointia ja kähmintää – ex-missit paljastavat Me Too -kokemuksensa

Missikaunottaret kertovat Kaunis elämä -ohjelmassa kokemuksiaan seksuaalisesta häirinnästä.

Kaunis elämä -ohjelman kolmannessa jaksossa ensi tiistaina keskitytään vuonna 2011 Miss Suomeksi kruunatun Pia Lambergin elämään.

Kaikki naiset päätyvät kertomaan illallispöydän äärellä omista kokemuksistaan häirinnän suhteen.

Lambergilla on oma manageri, joka huolehtii hänen työkeikoistaan Yhdysvalloissa.

– Ei onneksi mitään vaaratilanteita, mutta yleisesti on valitettavaa, jos siinä mies sattuu olemaan työnantaja, niin aina siinä joutuu olemaan, että yrittääköhän tämä jotain enemmänkin tässä, Lamberg kertoo.

"Yleensä ne ovat ihmisiä, jotka tuntevat"

Lenita Airisto kertoo kokemuksistaan, jolloin hänet yritettiin raiskata.

– Olen pari kertaa joutunut tällaisen kohteeksi. Ei vaan nipistelyn, vaan raiskausyritysten kohteeksi. Olen fyysisesti aika ketterä nokkela ja vähän pelottavakin, että se ei ole onnistunut, Airisto kertoo.

– Tällaisia puskaraiskauksia on olut pari. Yleensä ne ovat ihmisiä, jotka tuntevat, nainen jatkaa.

Myös Lola Odusoga kertoo joutuneensa seksuaalisen häirinnän kohteeksi.

– Niitä on ollut todella paljon ja ne ovat olleet suhteellisen ikävä kyllä yleisiä. En minä halua olla se, joka (nainen jättää lauseen kesken). Tämä ohjelma-aika ei riittäisi niihin kokemuksiini, Odusoga kuvailee.

Yläasteen opettaja kosketti

Karita Tykkä ei mielellään halua kertoa kokemuksistaan, mutta kertoo nuorten takia ikävästä tilanteesta, jolloin uskonnonopettaja oli kouraissut häntä.

– Minä olin yläasteella ja käveltiin rappusia koulussa ystävättäreni kanssa ja uskonnonopettaja käveli meidän takana ja ottaa molempia kiinni peffan kohdalta. Hän sanoi: ”Tytöthän kävelevät aivan niin kuin naiset”. Ja pitää meitä kiinni tällä tavalla, Tykkä kuvailee.

Kädet vyötäröillä kauneuskilpailussa 

Heidi Sohlberg kertoo tilanteesta, mikä sattui kauneuskilpailuissa.

– Yhdessä minun kauneuskilpailuissa yksi tuomareista. Hänen mittarinsa siihen, kuka oli paras, oli, että hän kokeili käsillä meidän vyötärönympäryksen, jota ei tänä päivänä varmaan hyväksyttäisi ollenkaan, Sohlberg kertoo.

Myös Tarja Smura kertoo, että kuvauksissa häneltä olisi toivottu paljasta pintaa enemmän.

Kaunis elämä tiistaisin klo 21.00 AVAlla!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme