Mainos
Mainos
Kaunis elämä
AVAlla tiistaisin kello 21!
Lisätiedot

Kaunis elämä kokoaa yhteen missikisojen voittajat eri vuosikymmeniltä. Miten elämä on heitä kohdellut? Keitä he ovat matkan varrella kohdanneet? Miksi he ovat tehneet valintojaan niin kuin ovat tehneet? Onko kauneuden hinta ollut joskus liiankin kova? Suomen kauneimmiksi kruunatut naiset Lenita Airisto, Riitta Väisänen, Heidi Sohlberg, Tarja Smura, Lotta Näkyvä, Karita Tykkä, Pia Lamberg ja Lola Odusoga viettävät yhdessä kahdeksan unohtumatonta päivää ja puhuvat suunsa puhtaaksi.

Kaunis elämä

Raiskausyrityksistä kertonut Lenita Airisto saa kiitosta avoimuudestaan: "Rohkeutta arvostetaan ja arvostellaan"

Legendaarinen liikenainen Lenita Airisto, 81, avaa häneen kohdistuneiden raiskausyrityksien taustoja ja seurauksia siitä mitä tapahtui, kun hän päätti kertoa asiasta.

Liike-elämässä ja media-alalla pitkän uran tehnyt Lenita Airisto kertoo, miten lehdistölle avautuminen vuosien takaisista raiskausyrityksistä on vaikuttanut hänen elämäänsä.


81-vuotias nainen kertoo, miten hänen kimppuunsa on käyty kaksi kertaa, joista hän selvisi käyttäen voimaa.

Molemmat raiskausyritykset tapahtuivat työaikana. Toinen miehistä oli suomalainen viihdemaailman kukko, joka on jo poistunut maailmasta.

– En ole kertonut enkä kerro hänen nimeään, koska hänellä on vielä läheisiä ihmisiä elossa. En halua tätä häpeää heidän päällensä, koska yleensä miehet, jotka yrittävät raiskata naisen, eivät ole poikkeus vaan sääntö. Raiskaajat ovat raiskaajia joka päivä ja he käyvät käsiksi siihen aina joka osuu kohdalle. Näillä läheisillä on kyllä tarpeeksi tietoa, Airisto kuvailee.

Sitten lähestyi eräs pääjohtaja ja sanoi: "Minulla on kolme tytärtä, kiitos!"

Tuhansien tarinoiden rautarouva kertoo, miten kaltoin kohdeltujen ihmisten täytyisi kertoa avoimemmin omista kokemuksistaan.

– Jos halutaan muutosta, niin sitä ei voi delegoida muille. Sinun pitää olla tämä muutosagentti. Rohkeutta arvostetaan ja arvostellaan myös. Se on minun valinta enkä voi tehdä sitä muiden puolesta. Minä en kadu! Se ei tuo pelkästään ystäviä vaan myös selkään ampujia. Mieluummin näin, että minä puolustaudun kun, että minä alistun, nainen kertoo.

Suomen Neidoksi vuonna 1954 valittu Airisto kertoo, että on saanut paljon yhteydenottoja ja palautetta uutisen tultua julki.

Airiston mukaan puolustusvoimien politiikan ja talouselämän korkein johto on huomioinut hänet.

– Naiset lähestyivät minua ja sanoivat, että "hyvä". Sitten lähestyi eräs pääjohtaja ja sanoi: "Minulla on kolme tytärtä, kiitos!"

Lenita on mukana Kaunis elämä -ohjelmassa, missä kahdeksan suomalaista missikaunotarta muistelevat elämäänsä ja jakavat kokemuksiaan kauneuskilpailusta.

Lenita Airiston raiskausyrityksistä kertoi ensimmäisenä Savon Sanomat.

Kaunis elämä AVAlla 20.2. alkaen!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme