Mainos
Mainos
Kaunis elämä
AVAlla tiistaisin kello 21!
Lisätiedot

Kaunis elämä kokoaa yhteen missikisojen voittajat eri vuosikymmeniltä. Miten elämä on heitä kohdellut? Keitä he ovat matkan varrella kohdanneet? Miksi he ovat tehneet valintojaan niin kuin ovat tehneet? Onko kauneuden hinta ollut joskus liiankin kova? Suomen kauneimmiksi kruunatut naiset Lenita Airisto, Riitta Väisänen, Heidi Sohlberg, Tarja Smura, Lotta Näkyvä, Karita Tykkä, Pia Lamberg ja Lola Odusoga viettävät yhdessä kahdeksan unohtumatonta päivää ja puhuvat suunsa puhtaaksi.

Kaunis elämä

Sodan jaloista selvinnyt Lenita Airisto muistelee traumaattista elämänjaksoa: "Sisareni kehitys loppui kahdeksanvuotiaana"

Talvisodassa pikkutyttönä mukana ollut Lenita Airisto avautuu traagisista muistoistaan Kaunis elämä -ohjelmassa.

AVA:n uuden Kaunis elämä -ohjelman ensimmäisessä jaksossa perehdytään Suomen Neidoksi vuonna 1954 kruunatun Lenita Airiston elämään. Ohjelmassa Airisto puhuu avoimesti siitä, miten hänen perheensä joutui sodan jalkoihin ja miten se vaikutti heihin.

Kovia kokenut nainen kertoo traagista tarinaa sodan syttymishetkestä ja siitä, kun pommikoneet vyöryivät Helsinkiin ja hänen isosiskonsa koki suuria traumoja.

– Vanhin sisareni kärsi aivan hirveitä asioita. Henkisesti. Hän oli tyttö normaalilyseossa, kun talvisota syttyi ja pommikoneet tulivat ja täysosumia tuli Helsinkiin. Tyttönorssissa sanottiin, että lähtekää kotia. Tyttölapset lähtivät kävelemään kotia sieltä. Pikkulapsi sanoi, että joulupukki tulee, sieltä tulee lahoja. Kaikki kuolivat, Lenita murtuu kyyneliin.

Airisto oli itse vasta kaksivuotias, kun talvisota syttyi.

– Se oli sodan alku ja sisareni oli siinä ja katsoi tätä kaikkea. Keskimmäisen sisareni kehitys loppui kahdeksanvuotiaana. Ihmiset eivät kestäneet, Airisto kertoo kyyneleet silmissä tarinaa.

Ohjelmassa teräsnainen kuvailee hänen perheensä elinoloja sota- ja pula-aikana. 

– Voin sanoa, kukaan meidän perheestä ei selvinnyt vammoitta. Vammat olivat aika koviakin, nainen kuvailee.

Kaunis elämä tiistaisin AVAlla 20. helmikuuta alkaen kello 21.00.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme