Mainos
Mainos
Kaunis elämä
AVAlla tiistaisin kello 21!
Lisätiedot

Kaunis elämä kokoaa yhteen missikisojen voittajat eri vuosikymmeniltä. Miten elämä on heitä kohdellut? Keitä he ovat matkan varrella kohdanneet? Miksi he ovat tehneet valintojaan niin kuin ovat tehneet? Onko kauneuden hinta ollut joskus liiankin kova? Suomen kauneimmiksi kruunatut naiset Lenita Airisto, Riitta Väisänen, Heidi Sohlberg, Tarja Smura, Lotta Näkyvä, Karita Tykkä, Pia Lamberg ja Lola Odusoga viettävät yhdessä kahdeksan unohtumatonta päivää ja puhuvat suunsa puhtaaksi.

Kaunis elämä

Tarja Smura nostaa esiin vuosien takaisen riidan Tanja Karpelan kanssa: "Se oli kuin puukko selkään"

Uutuusohjelmassa nostetaan Tarja Smuran ja Tanja Karpelan vuosien takainen riita pinnalle.

Kaunis elämä -ohjelman toisessa jaksossa tiistaina 27. helmikuuta palataan aikaan, jolloin vuoden 1993 Miss Suomi Tarja Smura pyrki mukaan eduskuntaan Naisten puolueen riveissä vuoden 1995 vaaleissa.

Kaikki ei kuitenkaan mennyt suunnitelmien mukaan. Smura kertoo ohjelmassa, että hän kokee joutuneensa poliittisen pelin uhriksi.

Vaalien aikaan häntä kosiskeltiin myös keskustapuolueeseen, jonka riveistä eduskuntaan myöhemmin nousi myös vuoden 1991 Miss Suomi Tanja Karpela.

Smura kertoo, että kampanjoinnin aikana häntä syytettiin Karpelan vaatteiden varastamisesta. Lisäksi Smura kertoo, että hänen kotiinsa tehtiin poliisirynnäkkö, joka liittyi naisen mukaan verovelkoihin ja yritystoimintaan. Smura koki tulleensa nöyryytetyksi.

– Se oli sellainen julkinen nöyryytys ja pysäytys itselle, että tässä se näkyy, minun hyväuskoisuus ihmisistä. Hän (Tanja Karpela) ei ole koskaan sitä tullut sanomaan minulle päin naamaa. Sen toivoisin joskus kokevan, hän kertoo jaksossa.

Karpela oli Smuran missikiertueella tämän missiemo, jolle nainen turvautui henkilökohtaisissakin asioissa.

– Se oli kuin puukko selkään, kun luen lehdestä, että hän väittää, että olen varastanut häneltä vaatteita. Varkaushan on rikos, mutta minusta ei ole tehty mitään rikosilmoitusta, Smura kertoo.

Naiset eivät ole olleet tekemisissä toistensa kanssa riidan jälkeen. 

– Jos joskus hänet tapaisin, niin esittäisin kyllä asian hyvin karjalaisen suorasukaisesti, Smura kuvailee.

Politiikasta edelleen kiinnostunut Smura on yhä katkerana häneen kohdistuneista syytöksistä. 

– Ei tässä ole mitään vihanpitoa, mutta kyllä tämä on yksi syy, miksi tähän ohjelmaan lähdin. Minulta kysyttiin, että onko minun julkisessa urassa ollut joku sellainen tapahtuma, mikä on jäänyt minua vaivaamaan. Joku mikä ei ole mennyt sinun oikeudentajusi mukaisesti. Tämä on yksi sellainen, Smura kertoo.

Ohjelmassa nähdään Suomen kauneimmiksi kruunatut naiset Lenita AiristoRiitta VäisänenHeidi Sohlberg, Tarja Smura, Lotta NäkyväKarita TykkäPia Lamberg ja Lola Odusoga viettävät yhdessä kahdeksan unohtumatonta päivää ja puhuvat suunsa puhtaaksi.


Kaunis elämä tiistaisin klo 21.00 AVAlla!

Juttua korjattu 27.2. klo 22:35: Tanja Karpela nousi eduskuntaan vuonna 1999.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme