Mainos
Mainos
Kaunis elämä
AVAlla tiistaisin kello 21!
Lisätiedot

Kaunis elämä kokoaa yhteen missikisojen voittajat eri vuosikymmeniltä. Miten elämä on heitä kohdellut? Keitä he ovat matkan varrella kohdanneet? Miksi he ovat tehneet valintojaan niin kuin ovat tehneet? Onko kauneuden hinta ollut joskus liiankin kova? Suomen kauneimmiksi kruunatut naiset Lenita Airisto, Riitta Väisänen, Heidi Sohlberg, Tarja Smura, Lotta Näkyvä, Karita Tykkä, Pia Lamberg ja Lola Odusoga viettävät yhdessä kahdeksan unohtumatonta päivää ja puhuvat suunsa puhtaaksi.

Kaunis elämä

Tiesitkö tätä? Viisi faktaa Lenita Airiston uskomattomalta uralta – oli mukana The Tonight show'ssa Yhdysvalloissa

Legendaarinen uranainen Lenita Airisto, 81, on ollut merkittävänä business- ja tv-maailman vaikuttajana Suomessa eri vuosikymmenillä.

Kaunis elämä -ohjelman ensimmäisessä jaksossa tutustutaan monialaiseen vaikuttajanaiseen Lenita Airistoon ja hänen huikeaan elämäntarinaansa.

Airisto on kohdannut urallaan suuria haasteita ja nähnyt paljon maailmaa. Kokosimme viisi mielenkiintoista faktaa Airiston menestyksekkäältä uralta.

1. Keräsi rahaa sotainvalideille

Lenita kruunattiin Suomen Neidoksi vuonna 1954. Hänen edeltäjiään olivat Armi Kuusela ja Teija Sopanen. Suomen Neito oli sotainvalidien varainkeruun symboli, jonka tarkoitus oli kerätä rahaa sotainvalidien kuntoutukseen.

– Kiersin Suomea eri tilaisuuksissa, ja kaikkialle oli kova sisäänpääsymaksu. Se meni suoraan Kaunialan sotainvalidien kuntoutuskeskukseen. Se oli kunniatehtävä, Airisto kertoo Kaunis elämä -ohjelmassa. 

2. Mukana The Tonight -keskusteluohjelmassa

Airisto sai työpaikan TES-TV:n tv-toimittajana 1957, jonka myötä hän pääsi harjoitteluun Stanfordin yliopiston TV-instituuttiin Kaliforniaan.

Airisto esiintyi mediapersoona Steve Allenin show-tuotannossa. Allen on luonut legendaarisen The Tonight-keskusteluohjelman, joka on toiminut keskusteluohjelmien ”esi-isänä”.

3. Lukuisia tv-tuotantoja

Airisto toimi televisiotoimittajana ja keskustelijana eri ajankohtaisohjelmissa. Hänet muistetaan muun muassa vuosina 1967−1969 televisiossa nähdystä Jatkoaika-ohjelmasta, jota hän juonsi Aarre Elon ja Hannu Taanilan kanssa. Vuosina 1988–1991 hänet nähtiin tv-ruuduissa 7. hetki -ohjelmassa.

​​​​​​​

​​​​​​​

4. Oma show Kiinassa

Lenita kertoo Kaunis elämä -ohjelmassa kiertäneensä 30 vuotta ympäri maailmaa, myyden suomalaista designia ja muotia. Lenita Airiston suunnittelema ja ohjaama Success Story Finland -show oli menestys myös Kiinassa.

– Meidän homma ylitti kaikki uutiskynnykset. Lehdistö oli paikalla, Airisto kertoo.

5. Uhka miehille

Airisto ideoi Suomi-show'ta ja ehdotti sitä ulkomaankauppaliitolle. Kävi ilmi, että miehet nauroivat hänet ulos eivätkä halunneet tehdä yhteistyötä.

– Jos sinä pysyit ruodussa ja teit, mitä pojat käskivät, niin kaikki sujui ihan hyvin, Airisto kuvailee tilannetta.

Vahva nainen ei tästä hätkähtänyt, vaan otti yhteyttä vuorineuvostasolle ja sai hommat taas rullaamaan haluamallaan tavalla.

Kaunis elämä AVAlla 20. helmikuuta kello 21.00!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme