Mainos
Mainos
Kotoisa
MTV3-kanavalla!
Lisätiedot

Sisustusohjelma Kotoisan nelihenkinen tiimi ottaa vastaan jokaisessa jaksossa yhden kohteen haasteineen, suunnittelee oikeat ratkaisut ja toteutukset sekä tietenkin hoitaa näyttävän ja yllättävän muutoksen valmiiksi asti. Kohteesta riippumatta lopputulos on aina se kaikkein tärkein, kotoisa.Mainos

Paikkaa ja kalkitse nurmikko upeaksi tänä keväänä!

Voiko nurmikkosi huonosti? Elvytä vanha nurmikko vihreään loistoon käden käänteessä hoitamalla perusasiat kuntoon suomalaisen GreenCaren nykyaikaisilla tuotteilla. Hyväkuntoisella nurmikolla on mukava rentoutua tai pelata erilaisia pelejä.

Nurmikko nopeasti kuntoon pikaseoksella

Nurmikko kuluu ajan myötä muun muassa auringossa palamisen, kovan kulutuksen tai talvehtimisvaurioiden takia. Vanhan ja harventuneen nurmikon voit kunnostaa nopeasti tiheäksi ja elinvoimaiseksi tämän vuoden uutuustuotteella, GreenCaren Nurmikon pikakunnostusseoksella. Se sisältää muun muassa monivuotista raiheinää. Erityisominaisuuksia ovat nopea itävyys viileässäkin säässä ja hyvä talvenkestävyys.

Nurmikon pikakunnostusseoksen siementen pinnalla on Seedbooster -pinnoite. Siemen on pinnoitettu ravinteilla, jotka turvaavat nopean itämisen ja kasvamisen. Vahvan juuriston ja Seedboosterin avulla versoontuminen paranee jopa 30 prosenttia. Pinnoite tekee myös siemenistä tavallista painavampia, joten ne on helppo levittää tasaisesti ja tarkasti.

GreenCare kuva4

Milloin tehdään nurmikon paikkauskylvö?

Kunnostuskylvö onnistuu parhaiten keväällä ja alkukesällä, jolloin ruoho on helppo haravoida maan pintaan asti.

Paikattava kohta tasoitetaan ympäröivän maan tasalle GreenCaren Puutarhamullalla, joka on valmiiksi kalkittu ja lannoitettu. Kasvualusta tiivistetään tallaamalla tai nurmikkojyrällä.

GreenCare Nurmikon pikakunnostus kylvetään kunnostettavalle alueelle. Jos nurmikossa on ruohottomia alueita, kylvetään 1 kg/30 m2. Vanhan nurmikon tuuhentamiseksi riittää puolet siitä. Kylvön jälkeen alueelle voi levittää aivan ohuen kerroksen puutarhamultaa. Kylvettyä aluetta kastellaan usein, jotteivat siemenet ja versot pääse kuivumaan. Säännöllistä kastelua jatketaan, kunnes versot ovat noin 5 cm pituisia. Eron vanhaan näkee jo kahdessa – kolmessa viikossa!

GreenCare kuva 8 kollaasi

Nurmikkoon kulunet aukot voi paikata näppärästi yleisseoksella 

Esimerkiksi auringon nurmikkoon polttamat aukot voit korjata helposti GreenCaren Nurmikon paikkausseoksella, joka on siemenseos kaikkien nurmikoiden paikkaamiseen.

Haravoi sammal ja kuihtunut ruoho pois ja tasoita kuopat puutarhamullalla ja tiivistä tallaamalla. Lisää kylvöksen päälle ohut kerros multaa ja kastele hyvin. Kylvöstä kastellaan tarvittaessa päivittäin niin kauan, että uusi ruoho on vähintään 3 cm korkea. Ylipäätään paras aika kastella nurmikkoa on ilta, koska silloin päivän lämpö ei haihduta vettä pois. Kastele kerralla reilusti eli 10–20 mm/m2, jotta maa kastuu pintaa syvemmälle.

Kalkitse kerran vuodessa

Voidakseen hyvin nurmikko tarvitsee kalkitsemista kerran vuodessa. Kalkita voi milloin vain. Kalkitsemalla talvella suoraan lumen päälle, alkaa kalkki imeytyä heti lumen sulaessa.

GreenCare Rakeinen Nurmikkokalkki sisältää nopeasti liukenevaa aitoa, rakeista dolomiittikalkkia, joka vähentää maan happamuutta. Nurmikkokalkissa on myös Grobiootti-hyötymikrobeja nopeuttamassa nurmikon leikkuujätteen hajoamista luonnolliseen kiertoon.

Kalkitsemisen lisäksi nurmikko lannoitetaan säännöllisesti kerran vuodessa. Suomalainen kasvualusta on taipuvainen happamuuteen, eikä nurmikko pysty hyödyntämään lannoitteiden sisältämiä ravinteita liian happamasta maasta. Sen vuoksi sekä kalkitseminen että lannoittaminen ovat nurmikolle tärkeitä.


GreenCare kuva5

Nurmikkoa hyvä lannoittaa myös syksyllä

Nurmikko tarvitsee ravinteita kerran kuukaudessa toukokuusta elokuuhun. Riittoisa GreenCaren Nurmikon Kevät ja Kesä Plus on nurmikon erikoislannoite, joka sisältää maaperää hoitavia kasviperäisiä aineita sekä hyötymikrobeja parantamaan maan mururakennetta. Lannoite sisältää myös kaikki nurmikon kasvukauden aikana tarvitsemat ravinteet. Minirakeet liukenevat nopeasti ja levittyvät tasaisesti ja nurmikkoa voi koko ajan käyttää normaalisti.

Uusimman tiedon mukaan nurmikkoa on hyvä lannoittaa syksylläkin. Nurmikon Syksyllä Kevät&Kesä Plussan annos puolitetaan. Puolikkaan annoksen ravinteet pitävät nurmikon vihreänä ja edistävät samalla talveen valmistautumista.

Lisää tuotetietoa ja vinkkejä: Greencare.fi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme